Sta jij op het punt om de stap te maken naar zonnepanelen? Gefeliciteerd! Je gaat dan niet alleen op termijn flink besparen op je energiekosten, maar je draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Het is bij het aanschaffen van zonnepanelen wel belangrijk om met een aantal dingen goed rekening te houden. We zetten een en ander voor je op een rijtje, zodat je er zeker van kunt zijn dat jij straks niet de verkeerde beslissing maakt als je zonnepanelen wil gaan gebruiken.

Kies een goede aanbieder

Het lijkt logisch, deze tip, maar het is wel heel erg belangrijk. Er zijn in Nederland namelijk meer dan 100 verschillende aanbieders van zonnepanelen. Deze varieren van kleine bedrijfjes die regionaal actief zijn, tot grotere bedrijven die landelijk opereren. We raden je aan om deze bedrijven eens goed met elkaar te vergelijken voordat je kiest voor het bedrijf dat je hiervoor in gaat schakelen. Let daarbij niet alleen op de prijs, maar bijvoorbeeld ook op de levertijd en het soort zonnepanelen dat je bij een bepaalde aanbieder geleverd krijgt. Niet alle panelen zijn namelijk voor elke situatie geschikt. Wil jij zonnepanelen kopen en hiervoor de opties met elkaar vergelijken? Bekijk dan het overzicht bij een van de vergelijkers die er online te vinden zijn.

Welke panelen wil je kiezen?

Niet onbelangrijk, de keuze voor de zonnepanelen. Er zijn meerdere soorten zonnepanelen te vinden. Deze hebben allemaal zo hun eigen belangrijke eigenschappen om rekening mee te houden. De meest gebruikte zonnepanelen zijn de zogenaamde kristallijn panelen. Dit zijn panelen die gemaakt zijn van silicum en die een hoog rendement hebben. Dan heb je ook nog de amorfe en dunne filmzonnepanelen. Deze zijn goedkoper dan de kristallijn panelen maar hebben ook een iets lagere opbrengst. Voor het hoogste rendement kies je voor zonnepanelen van glas. Deze zien er ook nog eens het mooiste uit. Nadeel hieraan is dan wel weer dat ze flink aan de prijs kunnen zijn…

Lees ook: Een duurzame houtkachel in je huis