De houtkachel wint steeds meer aan populariteit. Dat is ook niet zo verwonderlijk, want wat is er nou gezelliger dan op een koude, gure avond lekker met zijn allen om een warme houtkachel te zitten. Er zijn dan ook houtkachels in meerdere soorten en maten te krijgen, die door een groot aantal specialisten worden geleverd. Er zijn echter ook nadelen aan een houtkachel. Zo ‘lekt’ er nog wel eens wat warmte weg en is een standaard houtkachel ook niet echt milieuvriendelijk. Gelukkig zijn er wel duurzame opties te vinden die ervoor zorgen dat je zonder voorbehoud van je houtkachel mag genieten.

Hoe kies je een milieuvriendelijke houtkachel?

Als jij de keuze wil maken voor een houtkachel, maar je wil hiermee het milieu zo min mogelijk belasten, dan zijn hier meerdere opties voor te vinden. Het is daarbij belangrijk om de keuze te maken voor een kachel die zo duurzaam mogelijk is. Neem bijvoorbeeld een speksteenkachel. Het speksteen in deze kachel zorgt ervoor dat de warmte goed wordt opgenomen en geleid, waardoor je niet heel lang hoeft te stoken om het toch behaaglijk warm te houden in je huis. Een pelletkachel is daarbij ook een goede optie. De pellets die je hierbij verbrandt zijn namelijk 100% natuurlijk, waardoor ze CO2 neutraal genoemd mogen worden. En wist je dat je deze twee soorten kachel allebei op je centrale verwarming aan kunt sluiten? Zo verwarm je met je houtkachel dus het hele huis.

Maak de keuze voor een duurzame houtkachel

Wil jij een houtkachel kopen bij een van de specialisten die ons land rijk is? Laat je dan goed voorlichten zodat jij een bewuste keuze kunt maken. De tijd dat een houtkachel een mooie, gezellige maar ook niet geheel milieuvriendelijke bron van warmte was ligt achter ons, mits jij hierbij een keuze maakt die echt verantwoord is. De specialisten kunnen je meer vertellen over welke keuze op dit gebied jij het beste kunt maken. Zodat jij straks optimaal kunt genieten van zo’n lekker vuurtje en heerlijke warmte, zonder dat je jezelf hier bezwaard over hoeft te voelen!

Lees ook: Verantwoord de winter door