Niets ontspant en verfrist zo goed als het buitenleven. Dat is precies waarom je, wanneer je je huis een rustiger gevoel wilt geven, elementen van de natuur in je inrichting wilt opnemen. Hoe voeg je natuurlijke elementen toe in je huis, zoals in de badkamer? Om die vraag te beantwoorden en jou te inspireren met een badkamer ontwerp met een natuurthema, volgen hier een paar tips om een ​​vleugje natuur toe te voegen aan één van de meest gebruikte en belangrijke kamers in jouw huis.

1. Verbrede ramen

Grotere ramen betekenen een groter uitzicht op de omringende wereld, een functie die vooral waardevol is wanneer de badkamer uitkijkt op bomen, een achtertuin, een zwembad of water. Een ruimer uitzicht naar buiten kan bijdragen aan jouw algehele gevoel van rust in de badkamer. Bredere ramen laten ook frisse lucht en briesjes in de badkamer wanneer je ze op gematigde dagen opent. Bovendien laten ze meer natuurlijk licht binnen, waardoor de badkamer tijdens de daglicht uren overspoeld worden met de onvergelijkbare schoonheid van daglicht.

2. Laat het licht binnen

Vermijd de verleiding om jouw ramen te bedekken met zware gordijnen of gordijnen, die het natuurlijke licht blokkeren. Kies in plaats daarvan voor lichtere raambekleding die het licht in jouw ruimte laat. Als je je zorgen maakt over privacy, overweeg dan speciale folie te plaatsen, dit geeft jou alle voordelen van uitzicht naar buiten, zonder de zorgen van binnendringende ogen.

3. Voeg groen toe

Levende planten voegen levendigheid en natuurlijke focuspunten toe aan jouw decoratie. Sterker nog, ze kunnen de niveaus van bepaalde verontreinigende stoffen verlagen, stof in de lucht verminderen, de luchtvochtigheid verhogen en de stressniveaus verlagen voor mensen die ze zien. Je kan bijvoorbeeld planten plaatsen bij jouw bad of douche.

4. Gebruik natuurlijke materialen

Als het gaat om badkamer componenten zoals vloeren, muren en een wastafel, zijn er veel opties om de natuurlijke wereld te integreren. Kies natuurlijke, in plaats van door de mens gemaakte materialen, en je voegt direct iets toe aan de aantrekkingskracht van je ruimte met een natuurthema. Zoek naar hardhout, bamboe, kurk, steen, enz. om wat meer van het buitenleven in jouw badkamer te brengen.

5. Kies voor aardetinten

Voor een badkamer die spreekt tot de aantrekkingskracht van de natuur, sla felle, flitsende kleuren over die moeilijk te vinden zijn in de natuurlijke wereld. Kies in plaats daarvan rustgevende aardetinten die doen denken aan stranden, bossen, woestijnen en andere buitenlocaties. Of je nu kiest voor blauw en groen voor een badkamer met zee thema of bruin voor een bosrijke ruimte, je kan het gevoel van de kamer versterken met een natuurlijke kleurenschema.

Badkamer aardetint