Griekenland is een prachtig en veelzijdig land met tal van eilanden en veel platteland. Griekenland is dan ook een populair land voor een goedkope zonvakantie Je kent de plekken zoals Zakynthos, Kreta en Rhodos vast wel…maar Griekenland heeft ook veel mooie hotspots die je waarschijnlijk nog niet kent. Deze zullen we voor je op een rijtje zetten.

Elafonisi

Elafonisi is een klein eilandje dat hoort bij Kreta. Wat dit eilandje zo bijzonder maakt is de prachtige azuurblauwe zee en het zand dat soms roze lijkt. Het roze zand is ontstaan door verschillende micro-organismen. Je kunt vanaf Perasma naar dit eilandje lopen of zwemmen. Vaak maken mensen er een dagtripje van.

Kallithea Springs

Dit romantische plekje vind je op Rhodos. Deze plek was van oorsprong een kuuroord, maar tegenwoordig een bezienswaardigheid. Je vindt hier meerdere bronnen water met eromheen prachtige gebouwen en fonteinen. Wanneer je hier bent kom je helemaal tot rust. De bronnen worden gezien als het ‘geneeskrachtige water’.

De Profitis Ilias kerk

Deze kerk staat op een prachtige plek op het Griekse eiland Samos. Het gaat hierbij niet perse om de kerk, maar om het uitzicht op deze plek. Je hebt vanaf hier namelijk een prachtig uitzicht  over Samos-Stad en omliggende eilanden. Het mooie uitzicht ontstaat doordat de kerk op een hoge berg staat. 

Milos

Milos is een klein eilandje dat deel uitmaakt van Griekenland. Het ligt in het zuidwesten van de Egeïsche zee. Dit eilandje is anders dan andere Griekse eilanden. Milos is ontstaan uit vulkanisch gesteente en is gebouwd op een heuvel met uitzicht op zee. Je vind op dit eiland tal van prachtige grotten. 

Loutro

Het vissersdorpje Loutro op Kreta is een plek waar weinig toeristen komen. Je kunt dit dorpje alleen bereiken met de boot… er lopen namelijk geen wegen door dit dorpje en er zijn dus ook geen auto’s. Je voelt je hier echt even deel van de Griekse bevolking door de lokale gerechten en prachtige Griekse architectuur. 
Kan je niet wachten met het bezoeken van een van deze prachtige plekken? Boek dan nu een goedkope last minute Griekenland. Griekenland heeft nog zoveel meer mooie plekken om te ontdekken dan die je al kent. Elk eiland is uniek en heeft zijn eigen charme.