Ben jij van plan een nieuwe inrichting aan te schaffen? Dan loont het de moeite je eerst even in te lezen betreft de huidige interieurtrends. Je wilt immers wel een uitstraling die op dit moment trendy is, en waarmee je weer jaren vooruit kunt. In deze blog lees je alles over drie opvallende interieurtrends van dit moment, die voorlopig nog niet uit de trendboeken zullen verdwijnen. Lees ze door en pas ze toe in jouw eigen interieur, voor een super stijlvol geheel waarmee je in 2022 absoluut trendy bezig bent!

Het visgraatmotief

De eerste trend is er gelijk een waar je absoluut niet omheen kunt, namelijk het visgraatmotief. Deze zie je voornamelijk terug in houten vloeren, maar je kunt dit motief ook op andere manieren toepassen. Vind je een echte visgraatvloer bijvoorbeeld te duur? Dan kun je ook een heuse visgraat eettafel kopen. Dit is een tafel waarbij het bekende patroon in smalle stroken hout is gelegd. Je kunt zo’n trendy visgraat eettafel kopen in de Mister Tafel Showroom, waar ze naast dit model nog vele andere prachtige eettafels verkopen. Hun hele collectie tafels is gemaakt van kwalitatief goed materiaal, en prachtig afgewerkt. Een tafel uit de Mister Tafel showroom garandeert je dus van een duurzame keuze, waar je met de juiste onderhoudsmiddelen zeker jarenlang plezier van hebt. Iets voor jou, zo’n visgraat eettafel?

Oriëntaalse accenten

De tweede, minstens net zo opvallende trend is die van de Oriëntaalse accenten en accessoires. Denk aan Oosterse tapijten (kelims), gouden lantaarns en stoffen slingers met een Marokkaans tintje. Het is al jaren erg trendy om met dit soort Oosterse accessoires een andere cultuur in huis te halen, en weer eens wat anders dan alle standaard Europese decoratie. Zeker nu we door corona maar weinig kunnen reizen zijn alle interieuraccessoires uit Oosterse landen ineens super populair. Zo haal je namelijk toch een stukje buitenland in huis, terwijl je geduldig afwacht tot het weer mogelijk is om uitgebreide rondreizen te maken in dit soort landen.

Bovenstaande twee trends zijn super populair, maar de absolute topper in 2022 is toch de zogeheten gallery wall. Dit is een muur die helemaal volhangt met allerlei verschillende lijsten, posters en prints. Dit kunnen illustraties zijn, maar ook stijlvolle foto’s en schilderijen. Het is de kunst om een gebalanceerd kleurenpalet te kiezen en alle prints in datzelfde palet te houden. Op deze manier creëer je eenheid, en oogt het totaal niet te druk. Een andere handige tip is om voldoende ruimte tussen de prints te laten, en ze dus niet te dicht op elkaar te hangen. Zo’n 5 cm op zijn minst zou voldoende moeten zijn, maar probeer er ook posters tussen te hangen die je iets meer ruimte geeft. Als laatste is het belangrijk dat de prints niet te dicht op het plafond hangen, en dat de compositie in verhouding is met de meubels. Is jouw bank bijvoorbeeld 2 meter breed? Maak de compositie dan niet breder dan 1.80, want anders valt je bank in het niets. Met deze tips moet het zeker lukken een mooie gallery wall te creëren, niet?