De buitentemperatuur en de temperatuur van je leefomgeving hebben aanzienlijke invloed op je stemming. Hoge temperaturen leiden al gauw tot meer vermoeidheid, stress en prikkelbaarheid. Des te belangrijker is het om dan van een goede nachtrust te kunnen genieten. In de zomermaanden is vaak echter van het tegenovergestelde sprake. De hitte weet je dan behoorlijk uit je slaap te houden. Een airco in de slaapkamer kan dan precies de oplossing zijn die je nodig hebt.

Voldoen aan je dagelijkse slaapbehoefte

Een airco in je slaapkamer zorgt niet alleen voor meer comfort, maar heeft ook daadwerkelijk een positief effect op je gezondheid. In een aangename temperatuur kan je lichaam beter ontspannen en lukt het je sneller om in slaap te vallen. Ook zul je ’s nachts niet wakker worden van de hitte en aan je lichaam plakkend beddengoed. Dat alles maakt het een stuk waarschijnlijker om de benodigde 7,5 uur slaap per nacht te behalen en jezelf te beschermen tegen de vervelende gezondheidseffecten van slaapgebrek.

Een lagere luchtvochtigheid, een gezondere omgeving

Een voordeel waar men veel minder vaak bij stilstaat, maar die desalniettemin minstens zo belangrijk is, is het feit dat je met airconditioning in je slaapkamer ook de luchtvochtigheid kunt reguleren. Een omgeving die te vochtig is, bevordert de groei van onder andere schimmels en mijten, wat verschillende problemen zoals allergieën kan veroorzaken. Je airconditioning creëert dus ook een feitelijk gezondere omgeving.

De koelcapaciteit van een airco

Ben je overtuigd van de toegevoegde waarde van een airco in je slaapkamer? Die aanschaf doe je natuurlijk niet zomaar. Airco’s bestaan er in allerlei soorten en maten en niet ieder exemplaar sluit naadloos aan op jouw behoeften en specifieke situatie. Waar je natuurlijk goed op let, is de koelcapaciteit, die wordt uitgedrukt in BTU. Een goede vuistregel is 20 BTU per vierkante meter. Een veel lagere capaciteit levert niet het gewenste effect en een hogere levert vooral veel onnodig extra energieverbruik op. Energie-efficiëntie is overigens sowieso een factor waarop je wellicht wilt selecteren.

Split airco’s en multisplit airco’s

Zoals je wellicht wel weet, zijn er verschillende soorten aircosystemen verkrijgbaar. Ieder systeem heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. In Nederland worden vooral de split airco’s en de multisplit airco’s het vaakst verkocht. Beide beschikken over een buitenunit, maar de multisplit airco beschikt over niet één, maar minimaal twee binnenunits. Zo is deze in staat om meerdere ruimtes te koelen.

Het huren van een airco middels een all-in-one concept

De aanschaf van een airconditioning voor de slaapkamer is een behoorlijke investering. Bovendien kun je hierover nog eens extra gaan twijfelen door de onderhoudswerkzaamheden en bijbehorende kosten die daaraan verbonden zijn. Daarom heeft NuKoel een slim systeem opgezet: het cool-in-one aircoconcept. Met dit huurconcept wordt alles, van advies tot onderhoud, door NuKoel geregeld. Zo kom je nooit voor onverwachte kosten te staan. Toch liever kopen? Ook dan kan bij NuKoel.