Soms zijn er wel eens mensen die klagen dat ze in Nederland wonen. Dat er niks moois te zien is in Nederland en dat het er altijd koud is. Maar als je vakantie wilt vieren in eigen land zijn er een heleboel leuke plekken om te bezoeken. In Nederland zijn namelijk een heleboel mooie natuurgebieden om vakantie te vieren. In dit artikel staan een aantal mooie manieren om vakantie te vieren in de natuur!

Het waddengebied

Het waddengebied is erg populair onder de Nederlanders, maar ook veel buitenlandse toeristen reizen naar het waddengebied af. Het is namelijk ook benoemd tot UNESCO Werelderfgoed. Het is een van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Je kunt er voor kiezen om elk eiland te bezoeken, maar als je echt wilt genieten van de wadden, moet je gaan wadlopen. Als het wad is drooggevallen ga je dan een wandeling maken over de zeebodem. Een super gave ervaring die je niet snel vergeet!

Nationaal Park De Hoge Veluwe

Het Nationaal Park De Hoge Veluwe is een mooie plek om te kunnen genieten van rust en van de natuur. Het staat bekend als het mooiste deel van de Veluwe. Het is het mooist om te bezoeken in de herfst, maar in de rest van het jaar is het ook een erg mooi natuurgebied. Je kunt bijvoorbeeld proberen om in de lente te kijken naar pasgeboren jonge dieren en in de zomer staat de heide in een prachtige bloei. Er zijn online veel wandel- en fietsroutes te vinden voor Het Nationaal Park De Hoge Veluwe. In de buurt van de Veluwe zijn er ook een heleboel mooie vakantieparken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen om te verblijven in een van de Landal Greenparks in de buurt.

Waarom is het Nationale Park De Hoge Veluwe een bezoek waard?

Nationaal Park De Hoge Veluwe is het meest bezochte Nationaal Park van Nederland. Het heeft veel te bieden voor alle natuurliefhebbers. Het park herbergt meer dan 200 verschillende diersoorten, waaronder herten, wilde zwijnen, edelherten, dassen en nog veel meer.

Het park biedt ook veel activiteiten voor mensen van alle leeftijden. Er zijn tal van wandelpaden en fietsroutes met mooie uitzichten op het bos en de velden. Bezoekers kunnen ook paardrijden of een boottocht maken op een van de meren in het park.

Nationaal Park Lauwersmeer

Dit park bestaat nog relatief kort. Het is ongeveer 50 jaar geleden ontstaan doordat de Lauwerszee werd afgesloten. Door die afsluiting ontwikkelde de natuur zich op een bijzondere manier en daardoor is dit park nu ook een mooie plek om te bezoeken. Er zijn veel wilde dieren te zien. Maar het Lauwersmeer is vooral een goede plek voor vogelspotters. In het Nationaal Park Lauwersmeer zijn namelijk veel verschillende soorten vogels te zien. Ook zijn er hier in de buurt een hoop mooie vakantieparken te vinden waar je je vakantie zou kunnen verblijven.

Waarom is het Nationaal Park Lauwersmeer een bezoek waard?

Nationaal Park Lauwersmeer is een must-see voor iedereen die de schoonheid van Nederland wil ervaren. Nationaal Park Lauwersmeer ligt in de provincie Friesland, in het noordwesten van Nederland. Het is een natuurgebied met een omvang van 4.000 hectare en biedt een scala aan typisch Hollandse landschappen.

Dit park is gecreëerd om enkele van de mooiste natuurlijke landschappen in deze regio te beschermen. Het biedt bezoekers de kans om verschillende soorten wetlands te verkennen en te genieten van de rijke fauna. Bezoekers kunnen ook genieten van enkele aangename fietsroutes, terwijl ze genieten van prachtige uitzichten over meren en weilanden.

Drentsche Aa

De Drentsche Aa is een rivier die door het Drentse natuurgebied beweegt. Langs de rivier heeft zich in de afgelopen eeuwen een geweldig mooi natuurgebied gevormd. Als je echt wilt genieten van het natuurgebied, kan je het best door het gebied fietsen. Je zou bijvoorbeeld het Balloërveld kunnen bezoeken. Dat is een heidegebied met kleine duinmeertjes en zandverstuivingen. Je hebt ook nog Grolloërveen. Dat is een veenplas met het langste houten vlonderpad van heel Nederland.

Oostvaardersplassen

De Oostvaardersplassen zijn is een natuurgebied dat veel mensen kennen van het nieuws. Het ligt in de buurt van Almere en Lelystad en heeft een oppervlakte van ongeveer 56 vierkante kilometer. Het is ontstaan door de aanleg van Flevoland. Er is een grote biodiversiteit van konikpaarden tot edelherten en een heleboel verschillende soorten vogels. Ook zijn er bijzondere vogels te vinden zoals de roerdomp en de kleine zilverreiger. Niet elk deel van dit natuurgebied is toegankelijk, maar er zijn ook veel wandelroutes te vinden.

Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen

Het Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen is te vinden in Brabant. In 2002 is het benoemd tot Nationaal Park. Soms wordt dit natuurgebied vergeleken met de Sahara, want er is een hoop stuifzand te vinden. Integendeel met de begroeiing, want dat is er juist weer een stuk minder te vinden. Het is een leuke plek om te gaan wandelen en bijvoorbeeld te picknicken.

Nationaal Park De Utrechtse Heuvelrug

In dit gebied heb je van alles: heide, zandverstuivingen, vennen, dichte bossen, sprengen en heuvels. In ieder geval genoeg om te zien. Er zijn in de bossen ook nog verschillende landgoederen en oude kastelen te bezoeken. Je kunt ook de hoogste piramide van Europa bezoeken. Namelijk de Pyramide van Austerlitz. Een prima uitje voor mensen die houden van natuur en cultuur dus!

Waarom is het Nationaal Park De Utrechtse Heuvelrug een bezoek waard?

Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug is een prachtig park in Nederland dat bezoekers de kans biedt om verschillende dieren, planten en landschappen te zien. Degenen die geïnteresseerd zijn in het verkennen van de natuur zullen dit park zeer leuk vinden.