Grote, hoge ramen zijn mooi. Hoge ramen ogen niet enkel prachtig, maar geven ruimte ook een ruimtelijkheid en natuurlijke lichtinval. Ze geven je woning een écht eigen karakter. Je mag jezelf gelukkig prijzen als je gigantische ramen in huis hebt. Er zijn tevens ook ‘nadelen’. Het kost namelijk in vergelijking met een ‘normaal’ raam meer moeite en tijd om grote ramen schoon te onderhouden. Bovendien is de uitdaging om voor grote, hoge ramen raambekleding te vinden wat groter dan bij een gemiddeld raam. In dit artikel laten we je zien dat het niet onmogelijk is. We nemen jullie mee in de wereld van raamdecoratie voor hoge ramen en laten jullie mooie voorbeelden zien ter inspiratie.

Geschikte raamdecoratie voor hoge ramen

Vooral voor extreem hoge ramen kan het een uitdaging zijn om geschikte en gewenste raamdecoratie te vinden. Want je hebt verschillende hoogtes bij hoge ramen. We doelen met gigantisch grote ramen op hoogtes van meer dan drie meter. Je komt deze voornamelijk tegen in pakhuizen, vrijstaande villa’s en landhuizen. In ‘normale’ woonkamers zal je hier niet zo tegenkomen. Je hebt veel verschillende raamdecoratie, bijvoorbeeld rolgordijnen, vouwgordijnen en shutters.

Maatwerk

Gordijnen op maat laten maken is een veelvoorkomende situatie. Deze situatie kan je vrijwel niet omzeilen als je gigantisch grote ramen in je woning hebt. Denk hierbij aan ramen tot zes meter hoog. In die context is maatwerk raamdecoratie de enige oplossing. Een puntje waar je bovendien over na moet denken is montage. Heb je ramen van zes meter hoog? Dan is het misschien slim om voor de raambekleding een vakman in te schakelen in plaats van het zelf te doen. Het is wel afhankelijk wat voor soort raambekleding je neemt. De populairste raamdecoratie voor die prachtige, hoge ramen zijn shutters of gordijnen.

Gordijnen

Gordijnen kunnen veel toevoegen aan een ruimte. Ze brengen veel sfeer en warmte aan in je woon- of slaapkamer. Je hebt ze in alle kleuren, stoffen en maten in raamdecoratie Nederland. Bij grote, hoge ramen ben je verplicht rekening te houden met twee factoren. Ten eerste gaat het om een enorme hoogte. Lengtestoffen zijn in dit geval een goede aanrader. Je krijgt een glad geheel in plaats van naden die goed zichtbaar zijn in de gordijnen. Daarnaast raden we zware stoffen aan. Dit zorgt ervoor dat de gordijnen strak op de grond blijven hangen.

Shutters

Shutters worden in elke situatie, bij elk raam op maat gemaakt. Zelfs bij kleinere ramen. Daardoor is dit type raamdecoratie erg geschikt voor hoge ramen. Ramen tot 3.38 meter kunnen vaak gemaakt worden uit één geheel. Hogere ramen zorgen ervoor dat de shutters tussenverbindingen nodig hebben. Ze krijgen vaak één of twee tussenverbindingen. Maar daar hoef je je geen zorgen over te maken, want de tussenverbindingen worden strak en mooi verwerkt.