In deze dure tijden is het fijn als je op bepaalde dingen kunt besparen, zoals je vaste woonlasten. Op je huur of hypotheek kun je natuurlijk niet echt besparen, maar vaak is dit wel mogelijk met je abonnement voor internet en tv. Wil je graag een nieuw abonnement of ga je verhuizen en moet je een nieuw abonnement afsluiten? Dan zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten om zeker te weten dat je de beste prijs kiest. In dit artikel geven we je een aantal tips!

Aanbieders vergelijken

Je zult een hoop aanbiedingen krijgen van verschillende providers als je op zoek bent naar een nieuw abonnement voor tv en internet thuis, maar zeg niet te snel ja tegen een aanbieder. Als je alle beschikbare aanbieders met elkaar gaat vergelijken, kom je er vaak namelijk achter dat de aanbiedingen niet zo voordelig zijn als de aanbieder wil dat je denkt. Daarom is het altijd belangrijk om verschillende abonnementen bij diverse aanbieders met elkaar te vergelijken voordat je iets gaat afsluiten. Zorg dat je een goed beeld hebt van wat je nodig hebt op het gebied van internet snelheid en aantal tv zenders en ga dan op zoek naar de beste deal. 

Alles bij dezelfde provider onderbrengen

Door alles bij dezelfde provider onder te brengen, kun je vaak een hoop kosten besparen. Als je dit doet, krijg je vaak korting op het totaalpakket. Dit kan gelden voor internet, tv en telefonie, maar als je geen vaste telefoon hebt kun je vaak ook een mobiel abonnement afsluiten bij de provider waar je ook je internet en tv van ontvangt. Je bent niet altijd goedkoper uit door dit te doen, maar in veel gevallen wel. Door het totaalpakket te vergelijken met losse pakketten bij andere providers weet je zeker of het je wel of geen kosten bespaart. 

Kies voor een goedkope aansluiting 

Er zijn verschillende soorten aansluitingen waar je uit kunt kiezen voor tv en internet. Je hebt meestal de keuze uit ADSL, VDSL, kabel en glasvezel. Glasvezel is de snelste verbinding die je kunt kiezen, maar daarmee natuurlijk ook de duurste. ADSL is de minst snelle verbinding die je een snelheid biedt tussen de 10 en 25 mb/s. VDSL is iets sneller en biedt een snelheid rond de 50 mb/s. Kabel is vandaag de dag de meest gekozen optie, die een snelheid biedt die makkelijk boven de 100 mb/s uitkomt. Voor de meeste mensen is dit voldoende. Een hogere snelheid betekent eigenlijk ook altijd een hogere prijs. Kies dus niet voor een hogere snelheid dan je nodig hebt. 

Betaal niet voor wat je niet nodig hebt 

Gebruik je geen vaste telefoon meer, dan is het zonde om een totaalpakket te nemen met telefonie erbij. Dit geldt natuurlijk ook voor tv zenders. Als je eigenlijk bijna geen tv meer kijkt, maar alleen nog maar series en films streamt, is het zonde om te blijven betalen voor een tv abonnement. Als je kiest voor een internet only abonnement kan dit zo een paar tientjes per maand schelen.