Het is tegenwoordig steeds belangrijker om meer groen in huis te halen. Zeker als je in de stad woont, is het belangrijk om groen om je heen te krijgen in huis. Het is ook bewezen dat de mens gelukkiger wordt van groen om zich heen. Het plaatsen van kamerplanten in de woning is daarom erg belangrijk. In dit blog bericht geven we je enkele tips om meer groen in je woning te verwerken, zodat je er niet voor naar buiten hoeft te gaan. 

Bijzondere planten voor je woonkamer

Er zijn enorm veel verschillende soorten kamerplanten die je in je woning kunt plaatsen. Het is natuurlijk erg leuk om verschillende bijzondere kamerplanten toe te voegen aan de woning. Heeft je woonkamer bijvoorbeeld een wat saaiere hoek? Dan is dit een perfecte plek om een bijzondere kamerplant te plaatsen. Je kunt er in dit geval voor kiezen om een grote kamerplant neer te zetten. Kies bijvoorbeeld voor een leuke exotische plant. Deze mag best groot zijn, aangezien hij toch in de hoek van de kamer staat. Hierdoor krijg je direct een leuk aanzicht voor het interieur, zonder dat je veel ruimte kwijt raakt aan de plant.

Een kamerplant in pot

Veel mensen denken dat het plaatsen van een plant enkel om de plant gaat. Dat is in veel gevallen onjuist. Als er namelijk een kamerplant geplaatst wordt, is het ook belangrijk dat de pot waarin de plant zit goed bij het interieur past. Zo kun je een plant in pot goed matchen bij de kamer meubels. Kies bijvoorbeeld de kleur van de pot zorgvuldig uit of kijk naar het design van de pot. Uiteraard is het ook belangrijk dat de plant goed bij de pot past. Er zijn verschillende planten die perfect in een pot geplaatst kunnen worden. Kies bijvoorbeeld voor een kamerplant die tegelijkertijd de lucht reinigt.

Meer groen door handige plantjes

Een andere mogelijkheid die veel mensen vergeten, is het plaatsen van planten die je op kunt eten. Ga bijvoorbeeld voor een mooie basilicum plant of kies voor een plantje waar munt uit groeit. Door deze in de keuken te plaatsen, heb je direct groen in de woning staan. Daarnaast kun je ze natuurlijk erg gemakkelijk gebruiken om mee te koken. Op deze manier heb je direct twee vliegen in één klap. Tot slot kun je ook kiezen voor het verbouwen van groente in de tuin. Je hoeft hier namelijk geen grote tuin voor te hebben. Door het kiezen van kweekkassen, bespaar je veel ruimte, maar kun je toch je eigen groente en fruit verbouwen. Dat is natuurlijk niet alleen leuk, maar het bespaart je ook nog eens geld!