Is je keuken toe aan vervanging en ben je op zoek naar een nieuwe? De kleur van je nieuwe keuken speelt een belangrijke rol in het proces van het uitzoeken van een nieuwe keuken. Kleuren hebben namelijk veel invloed op de sfeer en uitstraling van de ruimte. Ook kunnen kleuren ervoor zorgen dat een ruimte groter of kleiner oogt. Het kan best lastig zijn om de juiste kleuren voor je nieuwe keuken uit te kiezen. Daarom hebben we een aantal kleursoorten voor je op een rijtje gezet. 

Neutrale kleuren

De meeste keukens hebben neutrale kleuren als basis. Er wordt steeds vaker voor een open keuken of leefkeuken gekozen. Hierdoor is de keuken geen aparte ruimte, maar is deze een met de woonkamer. Om ervoor te zorgen dat de ruimte niet te druk wordt, wordt er vaak gekozen voor neutrale kleuren. Hierbij kun je denken aan wit, maar ook lichte grijstinten en zandkleuren worden steeds vaker gekozen. Het gaat dus voornamelijk om lichte kleuren. Dit zorgt er namelijk voor dat de ruimte ontspannen aanvoelt. Mocht je weinig lichtinval hebben, dan is het ook verstandig om voor een lichte en neutrale keuken te kiezen. Hierdoor lijkt de ruimte groter en lichter. 

Trendkleuren

Grijs en zandkleuren zijn op dit moment echte trendkleuren, maar misschien wil je wel wat extra kleur aan je keuken toevoegen. Kies dan voor een van de trendkleuren: groen of blauw. Het gaat hierbij niet om harde en felle kleuren, maar om zachte lichte kleuren en diepe donkere kleuren. Denk bijvoorbeeld aan zachtgroen of donkerblauw. Je brengt hiermee eenvoudig meer kleur aan in je keuken, zonder dat het overheersend of druk wordt. 

Tijdloze kleuren

Je koopt een keuken natuurlijk niet elke week en je wil er een lange tijd mee kunnen doen. Als je bang bent dat je snel op de trendkleuren bent uitgekeken, kan je juist ook voor tijdloze kleuren kiezen. Voornamelijk antraciet en wit zijn tijdloze kleuren. Het voordeel van deze kleuren is dat je makkelijk kleur kunt aanbrengen door middel van accessoires. Met accessoires kun je dus verschillende keukenstijlen creëren. Als je dan uitgekeken bent op de kleuren of materialen van je accessoires hoef je alleen maar de accessoires te vervangen. Je kunt dus iedere keer voor een andere stijl, sfeer en uitstraling gaan.

Persoonlijk advies

Zou je graag advies willen ontvangen over de juiste kleurkeuze voor jouw nieuwe keuken? Maak dan een afspraak bij een van onze Kitchen4All winkels, daar staan onze deskundige adviseurs voor je klaar. We beginnen altijd met het leren kennen van onze klanten en brengen samen je wensen en behoeften in kaart. Op basis daarvan voorzien we je van een onafhankelijk en deskundig advies. We gaan samen op zoek naar jouw nieuwe droomkeuken!