Is jouw huis aan een nieuwe vloer toe? Keuze zat! Laminaat, tapijt, tegels, hout… Je kunt uit vele verschillende soorten vloeren kiezen voor je huis. Maar heb je al eens overwogen om voor een PVC-vloer te gaan? Dit is een duurzame vloersoort die in vele verschillende stijlen te krijgen is. Ideaal als je een vloer wilt hebben die er mooi uitziet, die perfect geschikt is voor vloerverwarming en waar je dan ook nog eens weinig onderhoud aan hebt!

Een duurzame vloer laten leggen

Een vloer van PVC is een vloer waar je lang van kunt genieten. Het is namelijk een sterke vloer, gemaakt van een materiaal dat zeker tegen een stootje kan. Een materiaal ook dat in vele verschillende vormen en stijlen gelegd kan worden. Het is dan ook een soort vloer die de laatste jaren sterk aan populariteit aan het winnen is. Dat is ook te danken aan het feit dat goede PVC-vloeren bijna niet te onderscheiden zijn van een echte houtvloer. Door de gebruikte technieken kan praktisch elke soort houtvloer met PVC worden nagebootst. Dit is ook te merken aan het assortiment aan PVC-vloeren dat je online terugvindt. Hier is namelijk een groot aantal verschillende soorten vloeren van dit materiaal terug te vinden.

Lees ook: Veel toepassingen voor steigerplanken

De stille vloer voor in je huis

PVC-vloeren brengen nog een ander groot voordeel met zich mee. Een PVC-vloer is namelijk vooral ook een stille vloer. Je hoeft met een dergelijke vloer niet bang te zijn dat je teveel herrie maakt als je door je huis heen en weer loopt. Het materiaal heeft sterke dempende kwaliteiten, waardoor contactgeluiden, maar ook omgevingsgeluiden, sterk worden verminderd. Handig als je in een flat of appartement woont en een goede relatie wilt onderhouden met je onderburen…

De duurzame vloer die lang meegaat

Als je een nieuwe vloer in je huis legt, dan wil je natuurlijk graag dat je hier lang van kunt genieten. Een vloer is nu eenmaal een flinke investering, dan zit je er niet op te wachten als je na een paar alweer een nieuwe vloer moet leggen. Gelukkig is dat bij een PVC-vloer niet het geval. Het materiaal is namelijk flink sterker dan bijvoorbeeld laminaat of vinyl. Dit zorgt er ook voor dat je vloer er lang mooi uit blijft zien. Ben jij een nieuwe vloer aan het overwegen. Kijk dan vooral even online om te zien wat voor soorten en stijlen er allemaal te vinden zijn. Je zult aangenaam verrast zijn als je straks zo’n mooie PVC-vloer in je huis hebt liggen.

Lees ook: De sleutel tot een duurzaam terras