Shutters zijn binnenluiken, het zijn luiken, die bedoeld zijn voor o.a. zonwering. U kunt de luiken dichtlaten en de lamellen in een stand zetten zoals u het wilt hebben. Shutters zijn sfeervol en functioneel. Er zijn verschillende soorten shutters op de markt.

Aluminium shutters

Deze zijn zeer geschikt voor buiten, voordeel hiervan is dat in de winter deze luiken als een soort van isolatie zou kunnen dienen. Ook zeker te gebruiken bij b.v. een terrasoverkapping, en voor een modern interieur is het prima bin nen te gebruiken.

Polywood shutters

Deze worden gebruikt voor o.a. badkamers en b.v. sauna’s. Ze zijn ontwikkeld voor vochtige ruimtes. Het materiaal is synthetisch en onbrandbaar. Deze shutters zijn ook goed te gebruiken als zonwering in vochtige ruimtes.

Security shutters

Wanneer je ’s nachts graag met de ramen open slaapt, kan je het beste security shutters kopen. Zij zijn beveiligd met een slot, zodat u met een gerust hart kunt slapen.

Doe het zelf shutters

Deze shutters zijn te koop op bouwmarkten en zijn zelf eenvoudig aan te brengen. Het is een eenvoudig systeem wat zelf makkelijk te plaatsen is.

De houten buitenluiken

Zoals ik al eerder vermeld heb, zijn deze luiken bedoeld om de kou uit het huis te houden of de warmte van de zon tegen te gaan. Bovendien geeft het ook een bijzondere uitstraling aan de buitenkant van het huis. Tegenwoordig zijn er ook luiken die bij de ingang van het huis bevestigd kunnen worden, de shutterdeuren. Het is zeker een veilige gedachte dat inbrekers niet zo makkelijk binnen kunnen komen en het staat nog bijzonder fraai ook.

Tegenwoordig zijn er ook whitewash kleuren. Dit is een krijtachtige witte kleur. Het is gemaakt van lindenhout en is ook vaak wel voordeliger. Woodskin is, waarbij de houtnerf zichtbaar is. De lamellen krijgen dan ook een robuust aangezicht, maar ook een warme uitstraling.