Deze toetjes kan iedereen maken, ze zijn eenvoudig en snel klaar en ook nog verbijsterend lekker! Ga het snel uitproberen, en smullen maar!

Butterscotch ijs met mandarijnpartjes

De butterscotch ijs met manadarijnpartjes is geschikt voor 4 personen. De voorbereiding bedraagt 10 minuten plus 2 uur in de vriezer.

Benodigdheden

  • 500 gram vanille-ijs
  • 1 blikje (300ml)mandarijnpartjes
  • 100 gram boterbabbelaars
  • chocoladevlokken

Bereidingswijze

Doe de butterscotch in een stevige plastic zak en ga daar met een deegroller overheen. Ga hiermee door totdat er kleine stukjes ontstaan. Doe dan het ijs in een grote kom en maak het zacht en fijn met een vork. Meng hier de stukjes butterscotch doorheen en doe dit mengsel terug in de ijsdoos. Zet dit 1 a 2 uur in de vriezer. Zet dan 20 minuten voor het serveren het ijs in de koelkast zodat het iets zachter wordt. Verdeel de mandarijntjes met steeds twee bolletjes ijs over de ijscoupe. Pak een handje chocoladevlokken en strooi dit erover.

Kokostoetje met passiefruit

De voorbereiding voor het kokostoetje met passiefruit bedraagt 10 minuten. De bereidingstijd van het lekkere toetje is 40 minuten.

Benodigdheden:

  • 4 el poedersuiker
  • 4 grote eieren, geklopt
  • 2 passievruchten
  • 150 ml kokosmelk
  • mespuntje zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 C (stand3/4). Klop dan de suiker, de eieren, de kokosmelk en het zout tot een glad mengsel en giet deze in 4 bakjes. Halveer 1 passievrucht en schep het vlees en de zaadjes eruit en verdeel het over de 4 bakjes met het kokosmengsel. Zet de bakjes in een diepe ovenschaal. Giet dan kokend water in de ovenschaal zodat de bakjes driekwart onder water staan. Bak dit 40 minuten. Serveer het warm of koud en schep het vruchtvlees en de zaadjes van de overige passievrucht over de bakjes.

Citroenroom met munt

De voorbereiding voor het citroenmunt met room bedraagt 1 minuut plus 30 minuten in de koelkast.

benodigdheden

  • 100 ml gemberwijn of zoete witte wijn
  • geraspte schil en sap van 1 grote citroen
  • 50 gram poedersuiker
  • 300 ml slagroom
  • 2 bolletjes stemgember op siroop, uitgelekt
  • verse munt om te decoreren

Klop de room halfstijf en klop geleidelijk aan de witte-of gemberwijn , het citroensap en suiker door de room. Snij een bolletje gember in dunne staafjes en zet het apart. Hak de overige gember fijn en schep door het roommengsel. Doe dan het mengsel in kleine glazen en zet dit 30 minuten in de koelkast. Decoratie met munt en de gemberstaafjes