Eens in de zoveel jaar is het weer tijd om een nieuwe laptop uit te kiezen. De hoge bedragen vliegen je om de oren, maar je wilt ook gewoon goede garantie en een laptop die de komende jaren kan presteren. Je hebt vast wel eens overwogen om een tweedehands laptop aan te schaffen, maar als leek is het wel heel moeilijk om in te schatten hoeveel die nog waard is. Voor hetzelfde geld houdt die er volgende week mee op en kun je fluiten naar je centen. Wat niet iedereen weet, is dat er tussen deze twee categorieën nog een derde, wel heel aantrekkelijke optie zit: de refurbished laptop! Hieronder bespreken we de belangrijkste redenen om voor refurbished te gaan.

Lagere prijs

Veel A klasse electronicazaken besteden steeds meer aandacht aan refurbishing. Een refurbished laptop is al wel gebruikt, maar had geen defecten waardoor hij helemaal niet meer werkte. Grote kans dat het voor de vorige gebruiker gewoon tijd was voor een nieuwe om up-to-date te blijven in de groeiende technologiewereld. Hierdoor is de laptop vaak nog in prima staat, maar betaal je wel de prijs die hoort bij een tweedehands laptop. Hiermee kun je goed wat knaken besparen! En wat je er qua kwaliteit op inlevert valt behoorlijk mee.

Goede service en onderhoud

De electronicazaak checkt jouw laptop namelijk uitgebreid op mankementen en vervangt eventueel onderdelen om hem weer sneller en vrij van onnodig vertragende software te maken. Hierdoor heb je dus de garantie dat jouw laptop naar behoren zal werken. Bovendien durft de winkel de garantie ook te waarborgen, juist door de uitgebreide controle. Hierdoor ben je dus ook ná de aanschaf goed verzekerd en kan de laptop bij mankementen of storingen (vaak) kosteloos worden gerepareerd door de winkel in kwestie. Dit is een groot voordeel bij het refurbished laptop kopen.

Beter voor de planeet

Tot slot is het tegenwoordig niet onbelangrijk om ook een stukje duurzaamheid in acht te nemen. Laptops bevatten veel plastic en materialen die enorm slecht vergaan, zoals de giftige stoffen in de lithium ion batterij. De aanschaf van een nieuwe laptop betekent automatisch ook de productie van meer batterijen. Dat is te verminderen als je je bedenkt dat er jaarlijks vele bruikbare laptops worden afgedankt. Hoe populairder de refurbished markt wordt, des te sneller zullen mensen hun oude laptop doorverkopen. Met de aankoop van een refurbished laptop help je dus niet alleen je eigen portemonnee, maar ook de planeet waar we nog heel lang op willen leven.