Het is voor veel mensen een herkenbaar probleem: haast en stress in de ochtend. Zodra de wekker gaat, verkeer je eigenlijk in een soort staat van paniek. Je moet nog van alles regelen, en vervolgens is het tijd om de deur uit te hollen, op naar je werk of studie. Als je betere keuzes maakt wat betreft je tijdsindeling, kan je ochtend er zomaar eens heel anders uit gaan zien. Het lukt met deze tips!

Goede bak koffie

Als je ’s ochtends maar moeilijk vooruit te branden bent, kan een goede kop koffie je de kickstart geven die je nodig hebt. Zet dat koffiezetapparaat het liefst direct aan, zodra je de keuken binnenkomt! Met handige koffiecups is dat bakkie zo gezet. Je hebt met cups ook nog eens verschillende smaken om uit te kiezen. Het aanbod van Douwe Egberts is immers groot: ga op zoek naar je ultieme favoriete koffiesoort. Of maak er juist een feestje van door elke ochtend een andere smaak te kiezen.

Lekker ontbijt

Als we haast hebben, hebben we de neiging om ons ontbijt over te slaan. Het ontbijt is echter enorm belangrijk! Probeer hier altijd de tijd voor te nemen. Een bakje yoghurt met wat granola en vers fruit is zo gemaakt – je hebt eigenlijk geen reden om het over te slaan. Je hoeft de wekker er hooguit vijf minuten eerder voor te zetten!

Voorbereiding voor de vroege ochtend

Met een slimme voorbereiding bespaar je ook tijd. Leg ’s avonds al je outfit voor de dag erna klaar. Pak je tas alvast grotendeels in. Of bereid ’s avonds al je ontbijt, en bewaar het in de koelkast.

Krant of boek lezen

Goed, je hebt nu dus ineens tijd over in de ochtend, met dank aan de voorbereiding die je de dag van tevoren hebt getroffen. Wat je kunt doen met die vrije tijd? Denk aan wat me time! Zo is dat gevoel van stress echt niet meer aanwezig, als het je ’s ochtends lukt om aan een stukje vrijetijdsbesteding toe te komen. Om in het rustige thema te blijven hangen, raden we je aan om een krant of een boek te lezen. Lekker op de bank bijvoorbeeld, om er ook meteen een comfortabel leeskwartiertje van te maken.

Sporten in de ochtend

Ben je juist liever actief bezig? Ga dan sporten in de ochtend! Ook dit kan je stress verminderen. Hoewel sport natuurlijk om inspanning vraagt, focus je je puur op je lichaam, en niet op je gedachten. Tegelijkertijd kies je zo voor een vliegende start: je hebt je sportsessie maar alvast meteen achter de rug! Dit geeft je een boost in je energie, waar je de rest van de dag profijt van hebt. Kies zelf voor welke vorm van beweging je het liefst gaat ’s ochtends: van hardlopen tot fitness, van zwemmen tot yoga. Heerlijk, een sportieve start van de dag!