Is jouw kamer toe aan een interieurverandering? Dat is leuk! Maar er komt meer bij kijken dan je denkt. Hier lees je over alles waar je aan moet denken bij het veranderen van het interieur!

Welke meubels bij nieuw interieur?

Ja, dit zijn toch wel de eerste dingen die opvallen bij je nieuwe look van de kamer. De meubels. Het is belangrijk dat je deze allemaal op elkaar laat aansluiten. Niets is lelijker dan een interieur dat samen is gesteld van willekeurige soorten stijlen bij elkaar. Het ziet er chaotisch uit en is het niet erg mooi om te zien. Zorg er dus voor dat je van te voren goed kijkt naar wat voor stijl je wilt gaan. Iets moderns of misschien juist industrieel? Op basis daarvan kun je betere meubel keuzes maken. 

Welke vloer bij interieur?

De vloer heeft ook veel invloed op het interieur. Zo kun je kiezen voor een gietvloer voor een hele strakke en industriële look. Voor een wat ouderwetsere klassieke look kun je kiezen voor houten planken. Wil je het toch wat moderniseren, maar wel met hout? Kies dan bijvoorbeeld voor een visgraat patroon. 

Details van je nieuwe interieur

Vergeet niet te denken aan de kleine details. Dit zijn bijvoorbeeld de planten en decoraties. Zorg ervoor dat het een beetje aansluit bij wat je nu al hebt staan. Een belangrijk punt om niet te vergeten: de radiatoren. Deze zijn toch vaak vrij zichtbaar. Je kunt ze helaas niet verstoppen. Als je wat lelijke en verouderde radiatoren hebt kun je ervoor kiezen om de radiatoren te vervangen. Om ervoor te zorgen dat ze goed passen binnen het interieur kun je kijken naar de verschillende modellen en je kunt ze zelfs verven. Zo kun je ervoor zorgen dat het echt goed bij elkaar pas. Verf de radiatoren vóór je ze installeert. Dit is een stuk makkelijker. Nog belangrijker: gebruik hittebestendige verf.  De radiatoren worden vrij warm bij het verwarmen van de ruimte. Het is zonde als je ze mooi hebt geverfd en dat vervolgens de verf er vanaf begint te vallen door de hitte. 

Nog een detail dat vaak wordt vergeten: de deuren. De deur is eigenlijk wat je vaak het eerst ziet. Toch worden deze niet vaak veranderd. De klassieke off-white kleur is niet zo mooi in combinatie met andere stijlen. Pas deze dus ook aan. Je kunt de deur verven of bijvoorbeeld de deurklink vervangen. Dat zorgt al voor een hele andere uitstraling. 

Lees ook: Een nieuw huis? Zo kun je dit het best inrichten!