Ga je verhuizen? Leuk! Een nieuw huis kan ontzettend veel woongeluk met zich meebrengen. Vind jij het ook zo leuk om bezig te zijn met inrichten? Veel mensen kunnen uren nadenken over de perfecte indeling met bijbehorende accessoires. Voor anderen is de inrichting van een woning juist een hele opgave. Wat in ieder geval belangrijk is bij de inrichting van een huis, is om de basis op orde te hebben. Benieuwd hiernaar en naar andere tips? Lees dan gauw verder! 

De basis

De basis van je huis zijn bijvoorbeeld de wanden, het plafond en de vloer. Zorg ervoor dat je als eerst hierover nadenkt. Het is namelijk bijna niet te doen om een nieuwe vloer te leggen, wanneer je alle meubels al hebt gekocht en hebt geplaatst in je woning. First things first, dus! Het is het meest handig om de vloer te plaatsen voordat e gaat verhuizen. Zo kun je je meubels eerst nog elders plaatsen. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld de wanden. Denk goed na over de kleur van de wanden en zorg ervoor dat dit een van de eerste dingen is die je aanpakt in je huis. Ook voor wanden geldt dat je dit niet snel zult aanpassen als je huis al grotendeels is ingericht.

De meubels

Als de vloer, het plafond en de muren naar wens zijn, kun je beginnen met de meubels. Het is aan te raden om eerst de grote meubels te plaatsen en op de juiste manier neer te zetten. Daarna is het handig om per kamer te werk te gaan. Welke kleinere meubels staan het mooist op welke plek? Het voordeel van kleinere meubels is dat deze vaak niet zo zwaar zijn en dus makkelijker zijn om te verplaatsen. Met grote meubels doe je dit niet zo gauw.

Accessoires

Hierna is het tijd om accessoires in je huis te plaatsen. Denk aan leuke kussens voor op je bank of voor op de stoelen, en aan bijvoorbeeld een schapenvacht voor op je bank. Ook een hoogpolig vloerkleed kan voor veel gezelligheid in je woning zorgen. Dat geldt ook voor kaarsen of een schilderij of poster aan je wand.

Planten

Planten zijn tegenwoordig niet meer weg te denken in de meeste interieurs. Wist je dat planten ook erg gezond zijn om in huis te hebben? Reden om wat groen in huis te halen dus! Het staat het rustigst wanneer je de planten over de hele ruimte verdeelt, dus niet alleen in de vensterbank bijvoorbeeld. Kies voor leuke planten in je hal, op je eettafel, in de keuken en in andere kastjes van je huis. Dit zorgt voor balans in je huis. Bang dat het verzorgen van planten niet aan jou is besteed? Tegenwoordig zijn er ook steeds meer kunstplanten die bijna niet van echt zijn te onderscheiden. De moeite dus om uit te zoeken!