De winter is voor veel mensen niet hun favoriete seizoen van het jaar. De donkere en koude dagen maken hebben namelijk meestal niet een heel positieve invloed op onze mentale en lichamelijke gesteldheid. We zitten meer binnen en vangen minder zonlicht. Toch kun je er ook in de winter voor zorgen dat je lekker in je vel zit. Benieuwd wat je kan doen om serotonine gevoel wat te boosten? Lees dan vooral even verder!

Blijf in beweging

De kans is groot dat je in de winter een stuk minder beweegt dat normaal. In de zomer is het namelijk een stuk fijner om te wandelen en te fietsen en hierdoor doen we dat dan ook een stuk meer. Zodra het winter wordt laten we de fiets echter weer staan. Toch is het belangrijk om ook in de winter te blijven bewegen. Ga dan ook eens wat vaker naar de sportschool Tilburg of zoek een andere sport die je leuk vindt. Je zult zien dat je je al een stuk beter voelt wanneer je wat vaker in de Basic-Fit te vinden bent, al is het maar even. 

Eet gezond

Warme chocomel, stamppot en andere lekkernijen. De winter is het seizoen van het lekkere, maar calorierijke eten. Dit is natuurlijk ook niet zo erg. We hoeven immers voorlopig toch onze summerbody even niet gereed te hebben. Toch is het verstandig om wel een beetje gezond te blijven eten. Gezond eten zorgt namelijk voor meer energie en daarmee ook dat je lekker in je vel zit. Probeer dan ook in ieder geval voldoende groente en fruit te blijven eten en ruil die warme chocomel ook eens om voor een lekker kopje thee. 

Zorg goed voor jezelf

Tot slot is het buiten lichamelijk goed voor jezelf zorgen ook belangrijk om goed voor je mentale gezondheid te zorgen. De winter is het seizoen dat we ons vaak toch wat eenzamer voelen dan normaal. Zorg er dus voor dat je voldoende af blijft spreken met mensen, maar dat je ook genoeg rust pakt. Probeer genoeg te slapen en je hobby’s uit te blijven voeren. Heb je echt last van een winterdipje? Praat hier dan met iemand over. Zo blijf je ook in de winter lekker in je vel zitten.