De zomer is eindelijk echt aangebroken. Tijd voor barbecues en salades en uiteraard hét moment om van die laatste paar kg af te komen door koolhydraatarm te gaan eten.

Sinds ik begonnen ben met mijn recepten te delen op social media, krijg ik veel leuke reacties, berichtjes & vragen. Zo ook van Alessandra van COW UNDER , je kent haar wel, zij schrijft ook blogs voor AlleenPuur!

Alessandra vroeg aan mij of ik een lekker recept wou gaan maken met het (h)eerlijke Australische rundvlees wat zij leveren. Dat leek mij natuurlijk een hele leuke culinaire uitdaging. Dus zo gezegd zo gedaan. Ik mocht kiezen uit het assortiment en koos voor de ossenhaas, mijn persoonlijke favoriet.

Ik kreeg een een ossenhaas van ong 1.5 kilo thuis bezorgd welke ik vervolgens zelf heb geportioneerd. Van de ossenhaaspuntjes heb ik meerdere gerechte bereid. Voor mijn blog op AlleenPuur koos ik voor een heerlijke salade met ossenhaaspuntjes.

Koolhydraatarme salade met ossenhaaspuntjes

Ingrediënten:

( voor 2 personen)

– 200 gr ossenhaaspuntjes
– 200 gr sugar snaps
– 1 zakje gemengde sla
– half bakje cherrytomaatjes (gehalveerd)
– 1 rode ui
– 1 rode paprika
– 4 radijsjes
olijfolie
– peper & zout

Dressing:

– 2 el sesam olie
– 1 el azijn
– 1 el olijfolie
– 1 el mayonaise
– 1 tl mosterd
– paprikapoeder
– peper & zout

Bereidingswijze:

1. Doe alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje en meng dit goed door elkaar.

2. Dep de ossenhaaspuntjes droog deppen en strooi er wat peper en zout naar smaak overheen.

3. Roerbak de ossenhaaspuntjes en sugar snaps in een wok met wat olijfolie.

4. Snijd de rode ui en de paprika in dunne reepjes en de radijsje in dunne plakjes.
Meng de sla met de paprika, ui, cherrytomaatjes en de dressing.

5. Verdeel de salade, de ossenhaaspuntjes en sugar snaps over 2 borden.

6. Eet smakelijk!