Klusjes in huis komen vrijwel altijd op een moment dat het eigenlijk niet uitkomt. Er gaat iets kapot, je partner wil graag dat je iets aanpast of je oog valt op een schilderijtje dat je eigenlijk al een half jaar geleden op zou hangen. Vaak is het niet eens een gebrek aan tijd of zin dat ervoor heeft gezorgd dat het klusje nog steeds niet gedaan is. Veel mensen hebben simpelweg niet het juiste gereedschap in huis. We zetten graag voor je op een rijtje welk gereedschap je eigenlijk altijd wel in huis moet hebben.

Gereedschap voor elke klus

Neem om te beginnen eens een kijkje in je gereedschapskist (als je deze hebt natuurlijk) om te zien wat daar allemaal in zit. Vaak hebben mensen wel een of meerdere hamers, schroevendraaiers in verschillende maten (maar nooit precies die maat die je nodig hebt) en een handvol rolmaten die je op meerdere verschillende plekken hebt gekocht of gekregen. Het is dan goed om hierna eens te kijken welk gereedschap dan eigenlijk niet hebt. Tools die je nooit hebt gekocht, kwijt bent geraakt of hebt uitgeleend aan iemand die het nog niet heeft teruggegeven. Een van die dingen die mensen altijd bij de buren lenen is een elektrische boor, terwijl dit toch een stuk gereedschap is dat je vaker nodig hebt dan je denkt. Het is dan goed om een lijstje te maken met gereedschap dat eigenlijk niet in je huis mag ontbreken.

Complete schroevendraaierset onmisbaar

Tijd voor nieuw gereedschap? Of voor eindelijk een complete set zodat je bij een onverwachte klus niet misgrijpt? Dan raden wij je aan om in ieder geval een goede hamer en een complete schroevendraaierset in huis te hebben. Denk aan een nijptang, een Engelse sleutel en een goede, duidelijke rolmaat. En zo’n elektrische boor is toch echt handig om ook in huis te hebben! Dan kan de buurman die bij jou komen lenen… Vergeet dan niet dat je hierbij ook accessoires als schroeven en spijkers nodig hebt.

Blijf bij één merk

Vaak loont het de moeite om dit allemaal van een en dezelfde fabrikant te kopen, ook omdat deze regelmatig een complete set verkopen. Makita gereedschap is dan bijvoorbeeld een goede keuze. Dit is gereedschap van Japanse makelij, van hoge kwaliteit en tegen schappelijke prijzen. En als je dan die set gereedschap helemaal compleet hebt, dan kan je straks elke klus die de kop opsteekt met enthousiasme tegemoet zien!

Lees ook: Wanneer is een pvc vloer duurzaam?