Citroen is niet gezond, citroen is extreem gezond, zelfs gezonder dan uien. Bovendien heeft dit super fruit een rijke historie. Zo was het vroeger nogal zeldzaam en werd het aan de koning en koningin gegeven als geschenk. Je kunt het je nu niet voorstellen. Dat citroen gezond is, lees je al af aan de citroenboom. Die is heel het jaar door groen en levert het gehele jaar door fruit.

Een halve citroen in de ochtend en de stoelgang komt op gang

Citroen zit vol met vitamine C. Bovendien is het rijk aan kalium, calcium, fosfor en magnesium. Ondertussen nemen steeds meer mensen elke ochtend op nuchtere maag een half geperste citroen in lauw water. Dit helpt om de stoelgang op gang te krijgen en bied je bescherming tegen een opkomende griep of verkoudheid. Naar alle waarschijnlijkheid is dit ook goed voor je op elk ander moment van de dag. Dat mensen het juist in de ochtend nemen heeft te maken met de energie die je krijgt van citroen. Het worden niet voor niets energiebommen genoemd. Citroen kan je ook hulp bieden als je te kampen hebt met zuurstofgebrek. Zo liet de eerste mens die de Mount Everest bedwong weten dat hem dit niet was gelukt zonder citroenen.

Ook als je af wilt vallen

Wil je afvallen? Ook dan haal je citroenen in huis. Een citroen is rijk aan pectinevezels. Deze vezels verzadigen de zure smaak en de alkalische werking. Daardoor eet je minder. Je smeert minder snel een tweede broodje op en schept je bord niet nog een keer vol. En dan willen de kilo’s er wel af. Citroen is bovendien goed voor je spijsvertering en zorgt er voor dat je huid jonger blijft. Een slechte adem verdwijnt door het eten van citroen en bovendien blijf je zen. Dit wordt vooral veroorzaakt door de aanwezige vitamine C.

Geen opgeblazen buik meer

Vitamine C in citroensap helpt je te ontgiften via de huid en zorgt er eveneens voor dat de structuur van die huid sterk verbetert. Bovendien stimuleert citroen de afgifte van gal. Daardoor verdwijnt ook de kans op zogenaamde oprispingen, maagzuur en constipatie. Ook zul je niet snel weer te maken krijgen met een voor je gevoel opgeblazen buik. Redenen genoeg om regelmatig citroen of citroensap te nemen. Of anders, idealiter begin je er al de dag mee.