Op de vraag of aubergine gezond is kunnen we positief antwoorden. Aubergine is inderdaad gezond en helpt je ook nog eens met afvallen. Aubergine is toch al een veelzijdige groente, een groente die behoort tot de familie van de nachtschadeplanten. Aubergine is heerlijk van smaak en goed voor de gezondheid.

Beschermt tegen schadelijke vrije radicalen

Je blijft op gewicht met aubergine. Het levert volop voedingsstoffen en weinig calorieën. Je krijgt dus niet meer energie binnen dan je lichaam ook daadwerkelijk nodig heeft. Ondertussen krijg je wel de nodige vezels, vitaminen en mineralen binnen. Kenmerk van aubergine is verder dat het de cellen van je lichaam beschermt. Behalve vitamine C zit in aubergine ook een andere krachtige antioxidant in de vorm van anthocyaninen. Deze stof bezorgt de groente de dieppaarse kleur. Bovendien beschermen ze je cellen tegen de zogenaamde schadelijke vrije radicalen.

Hersencel membraam beschermt door aubergine

Aubergine is ook goed voor je brein. Dit vooral vanwege de stof nasunine die de hersencel membraam beschermt tegen opnieuw de schade die vrije radicalen kunnen veroorzaken. Aubergine is ook goed voor je hart. Daar zorgen de vezels, kalium, vitamine B6 en vitamine C voor. Allemaal zijn ze goed voor de gezondheid van je hart. Dan nog even over de suikerspiegel. Door het nemen van aubergine heb en houd je een gezonde suikerspiegel. Dit veroorzaken de vezels die zorgen dat suiker minder snel opgenomen wordt in je lichaam. Bovendien heb je zo veel minder pieken en dalen in je suikerspiegel.

Je eet het gebakken, gegrild of verwerkt in een ovenschotel

Aubergine eet je gebakken, gegrild of verwerk je in de ovenschotel. Groot voordeel is dat aubergine een polyfenolrijke groente is. Daarvan is chlorogeenzuur de meest opvallende. Het werkt als antivirus, antibacterie en als anti kanker mutatie component. Het immuunsysteem wordt ook nog eens versterkt en aubergine wordt daarom tegenwoordig een kanker bestrijdend voedsel genoemd. Nog iets, nasunine, dat zoals gesteld ook goed is voor de hersenen, is in staat een overschot aan ijzer weg te nemen en veilig uit het lichaam af te voeren. Er zijn mensen die een tekort aan ijzer hebben, teveel aan ijzer is ook allesbehalve goed voor het lichaam. Meer dan genoeg reden dus om eens wat vaker aubergine te gaan eten. Want het is gewoon een heel gezonde groente.