Je hebt tegenwoordig ruime mogelijkheden om een mooi fotoboek te maken. Er zijn vele verschillende aanbieders van fotoboeken, die allemaal proberen om het maken van een dergelijk boek zo eenvoudig mogelijk voor je te maken. Maar hoe maak je een boek dat er mooi uitziet en waar jij later nog eens met plezier in terug kunt kijken? Gelukkig maken de aanbieders van deze boeken het steeds eenvoudiger om een dergelijk boek te maken, maar er zijn wel een paar dingen waar je bij het maken van je boek goed op moet letten. We zetten een aantal van deze dingen voor je op een rijtje.

Aan de slag met een mooi fotoboek

Fotoboeken zijn een prachtige manier om nog eens terug te denken aan die leuke vakantie, die mooie bruiloft of die andere speciale gelegenheid. Als jij aan de slag wil gaan met het maken van een fotoboek, dan is het om te beginnen belangrijk dat je de mooiste foto’s selecteert. Vaak schieten mensen honderden foto’s als ze op vakantie zijn, of een dagje uit, maar je kunt je afvragen of je deze ook allemaal in je boek wil hebben staan. Daarom is het goed om te bekijken welke foto’s er het mooist of meest bijzonder zijn en deze voor je boek te gebruiken. Zet de foto’s daarna in de goede volgorde, zodat het boek klopt met hoe je vakantie is geweest. De meeste aanbieders van fotoboeken hebben handige tools waarmee je het boek kunt maken. Het is dan simpel om foto’s bijvoorbeeld in een andere volgorde te zetten.

De puntjes op de i

Als jij nu de foto’s hebt gekozen, is het tijd om de pagina’s op te gaan maken. Kijk welke foto’s je groter op de pagina wil hebben en welke ook wel wat kleiner mogen. Als je meerdere foto’s hebt van een bepaalde gebeurtenis, dan kun je er bijvoorbeeld ook voor kiezen om deze foto’s wat kleiner bij elkaar te zetten, in plaats van dat je al deze foto’s een hele pagina gaat geven. Speel een beetje met het formaat van de foto’s om het boek helemaal tot leven te brengen. Je hoeft het boek niet in te richten als een traditioneel fotoboek, met alle foto’s even groot. Je kunt er juist voor kiezen om het boek op te maken als een tijdschrift, met teksten erbij zodat je de precieze plek en gebeurtenis nooit meer hoeft te vergeten. We raden je aan om alle fotosoftware goed door te nemen en zo te bekijken wat de mogelijkheden zijn die ze te bieden hebben.

Lees ook: Chronische slapeloosheid: versla het ‘monster’: boekreview