Met al het thuiswerken van tegenwoordig brengen we de nodige uurtjes op een bureaustoel door. Je wilt dan lekker kunnen zitten en geen pijnklachten oplopen door een slechte houding of verkeerde stoel. We weten allemaal ook wel dat de hele dag zitten ook niet echt goed is voor ons lichaam, dus willen we een stoel die goed op onze houding en behoeften aansluit. Nu hoor ik je denken; met zoveel soorten bureaustoelen op de markt weet ik echt niet meer welke stoel nu bij mij past. Gelukkig zijn wij daar om je hierbij te helpen! In dit artikel lees je namelijk precies hoe je de juiste bureaustoel kiest en waar je allemaal op kunt letten.

Een goed passende bureaustoel

In het algemeen is het goed om te weten dat het zelfs wettelijk is vastgelegd dat werknemers moeten beschikken over een bureaustoel die passend is voor de werknemer. Een goed passende bureaustoel is in de meeste gevallen verstelbaar. Zo kan de stoel aan iedere werknemer worden aangepast. Indien je zelf een bureaustoel wilt kopen, kun je letten op de volgende punten:

Armleuningen

Om je armen en schouders goed te ondersteunen, dienen de armleuningen op de juiste hoogte te zijn afgesteld. Ga hiervoor rechtop in de stoel zitten en maak een hoek van 90 graden met je armen. Laat je schouders hierbij rustig hangen. Zodra de armleuningen je onderarmen raken, je rechtop kunt zitten en je een hoek van 90 graden kunt maken met je schouders en armen, zijn de armleuningen correct afgesteld. 

Rugleuning

Een verstelbare rugleuning met kantelfunctie is wel een eis als het gaat om een goede bureaustoel. Het is hierbij belangrijk dat de optimale zithoek te allen tijde kan worden behouden. Dit is het geval wanneer zowel de zitting als de rugleuning tegelijkertijd kunnen kantelen. 

Hoogte van de stoel

Om de hoogte van de stoel op de juiste manier af te stellen, ga je weer rechtop in de stoel zitten en zet je beide voeten plat op de grond. De bureaustoel staat correct afgesteld als je knieën een hoek van 90 graden maken. 

De algemene zithouding

Een goede stoel kan je ondersteunen, maar een goede zithouding is al het halve werk. Maar wat is een goede zithouding precies? Je zit rechtop in de stoel, met je voeten plat op de grond en je knieën en ellebogen maken een hoek van 90 graden. Meer tips over het vinden van de juiste bureaustoel kun je hier vinden. 

Een goede bureaustoel is één van de onderdelen die belangrijk zijn voor een goede thuiswerkplek. In dit artikel lees je wat er allemaal bij komt kijken als je een thuiswerkplek wilt inrichten, waaronder ook de bureaustoel wordt besproken.