Maak van jouw werkplek hét visitekaartje voor jouw bedrijf! Zeker wanneer jij het begrip duurzaamheid een warm hart toedraagt en dat ook nog eens wilt uitstralen.

Gefeliciteerd, niet iedereen gaat zomaar een dergelijk nieuw avontuur aan! Of misschien ben je er allang en breed aan begonnen maar is het tijd voor een nieuwe en o zo belangrijke stap: het (opnieuw) indelen en -richten van je kantoor. En je wilt natuurlijk wel alle aspecten hiervan volledig in de hand hebben. Dus, draag hier dan ook zorg voor! En ja, dat kun je heel gemakkelijk op een duurzame manier doen. Daar zit wel een prijskaartje aan verbonden, maar we hebben het hier over een project dat een stapsgewijs proces kan zijn. We nemen je even door de belangrijkste facetten heen.

Vloer en wanden

Daar is werkelijk van alles mee te doen. Maar het liefste ga je wel voor een oppervlak dat comfortabel én praktisch is. Blijkt het ook nog eens plezierig aan het oog, dan is dat mooi meegenomen.

Nee wacht, dat hebben we verkeerd genuanceerd. Dat is juist van het allergrootste belang! De uitstraling van jouw bedrijf zit hem immers in de kleinste details, dat kunnen we niet genoeg benadrukken. Dus kies voor een duurzame kantoorinrichting een duurzaam materiaal dat het milieu niet te zwaar belast, goed te betalen is en bijdraagt aan de gewenste stijl. Zorg ook dat jouw logo en huisstijl overal terugkomen. Neem die kleuren dan ook op in het eindresultaat.

Kom je er nog niet helemaal uit? Maak dan eerst een moodboard.

Lees ook: Lang genieten door duurzaam wonen

Hergebruiken

Voor veel ondernemers klinkt dit ontzettend goedkoop, maar het is van groot belang dat je gerecyclede materialen gebruikt voor een duurzame kantoorinrichting. We raken namelijk langzaam maar zeker door onze fossiele grond- en brandstoffen heen. Wat ons nog rest, hoeven we niet aan te boren wanneer we zo veel mogelijk spullen hergebruiken of een nieuw leven geven. If it ain’t broke, don’t fix it! Kun jij aan meubelen en apparatuur komen die het nog prima doen, van bureaus en telefoons tot bijpassende stoelen en computers? Gewoon doen!

Praktisch inrichten

Er zijn gewoon van die dingen die je niet mag vergeten, anders gaan jouw medewerkers zich tegen je keren. Ontbreekt er dus iets aan hun geluk, waardoor ze hun dagelijkse taken niet goed kunnen uitvoeren? Dan doe je er heel verstandig aan om ze een luisterend oor te bieden. Natuurlijk heb je een waterkoeler op kantoor, of in ieder geval een keukentje met een koelkast waar lunch opgeslagen kan worden. En niet te vergeten, een koffiezetapparaat en een waterkoker!
Verder moet een duurzame kantoorinrichting aangenaam zijn en ruimte zat bieden om iedereen die pauze heeft comfortabel te laten zitten. Geef iedereen ook een plek voor hem- of haarzelf door iedereen een eigen locker toe te kennen. Zo kunnen al jouw personeelsleden veilig de spullen opbergen die ze pas weer nodig hebben in de pauze of zodra ze naar huis gaan!

Lees ook: Veel toepassingen voor steigerplanken