Is jouw woonkamer op dit moment nogal leeg of heeft de ruimte niet echt een eigen uitstraling? Dit kun je makkelijk verhelpen door wat decoratie toe te voegen. Dat kun je op allerlei manieren en in allerlei stijlen doen, want er is enorm veel keuze op het gebied van woondecoratie. Welke voorwerpen kun je nu het beste kiezen op basis van de stijl die je wil hanteren? Dat vertellen we je in dit artikel!

Antieke of authentieke look voor je woonkamer

Heb jij veel eikenhouten meubels in je woning staan en geeft dit een gezellige, landelijke uitstraling? Dan wil je natuurlijk ook decoratieve voorwerpen kiezen die hierbij passen en die de stijl nog verder doortrekken. Denk bijvoorbeeld aan een bijpassend tapijt, dat zorgt voor geluidsdemping, decoratie en een zachte vloer. Tapijten die goed in een woning met een landelijke stijl passen zijn bijvoorbeeld tapijten uit Nain. Dit zijn geen goedkope decoratieve voorwerpen, maar ze voegen wel veel karakter toe aan een ruimte. Mocht je er het geld voor over hebben, dan zijn dit de perfecte tapijten om jouw landelijke woning mee aan te kleden.

Een woning met een industriële stijl

Heeft jouw woning juist meer een industriële stijl, of is dat in ieder geval de stijl die je wil creëren, dan ga je natuurlijk voor heel andere voorwerpen dan bij een landelijke look. Denk bijvoorbeeld aan industriële hanglampen, bijvoorbeeld een touw lamp of een hanglamp die gemaakt is van donkere metalen frames. Dit zijn niet alleen praktische voorwerpen, ze zorgen ook voor een stoere, industriële uitstraling van een ruimte. Dit past het beste als je veel metalen en strakke meubels in je huis hebt staan. Je kunt dit combineren met fellere kleuren, zoals lichtgroen of oranje, om de ruimte niet te donker te maken. Naast deze lampen kun je ook kiezen voor metalen beeldjes of kunstwerken. Tenslotte is een schilderij of foto in dezelfde stijl een ideale keuze.

Een minimalistische uitstraling voor je woonkamer

Als je wil gaan voor een minimalistische en duurzame stijl, heb je vaak meubels die gemaakt zijn van duurzame materialen, zoals kurk. Wat mooi past bij deze uitstraling, zijn kleine huis planten die niet al te veel opvallen, maar je huis wel lekker groen maken. De planten moeten niet te groot zijn, want je wil je woning wel zo licht mogelijk houden om aan te sluiten op de minimalistische stijl. Hangplanten zijn vaak populair voor een dergelijke inrichting, maar ook staande planten in potten, zoals een kleine palm. Dit omdat ze de loze ruimte goed opvullen zonder dat de ruimte er vol en rommelig uit gaat zien. In principe past decoratie niet bij de minimalistische gedachtengang, maar zolang de voorwerpen functioneel zijn, sluit het hier alsnog naadloos op aan!