Wanneer je een balkon hebt denk je misschien dat je niet zo goed kunt genieten van het buitenleven als iemand met een grote tuin. We zijn er om je te vertellen dat dit helemaal niet aan de orde is! Daarom hebben we in dit artikel een aantal tips voor je uitgewerkt, zodat jij optimaal kunt genieten van het zonnetje op jouw balkon.

De ondergrond

We starten bij de basis: de ondergrond. Menig balkon heeft een vloer die op zijn zachtst gezegd niet zo fraai is. De vloer is vooral praktisch, want het moet natuurlijk wel goed gebouwd zijn. Je kunt de vloer makkelijk een stuk mooier maken door kunstgras of vlondertegels te leggen. Sterker nog, doordat je zo’n solide ondergrond hebt, is dit alleen maar makkelijker dan bij een grote tuin. Waar zij eerst gras of tuintegels weg moeten halen, heb jij binnen enkele minuten een nieuwe vloer gelegd op je balkon. Tegenwoordig is het leggen van kunstgras of vlondertegels heel makkelijk; je kunt kliktegels kopen. Je zorgt voor het juiste aantal tegels, legt ze één voor één op je balkon en klikt ze zo in elkaar. 

Kunstgras en vlondertegels heb je in allerlei soorten, kleuren, maten en prijsklassen. Hoe echter het kunstgras eruit ziet, hoe duurder. Ook speelt de afmeting een rol: een kleine oppervlakte voorzien van kunstgras is goedkoper dan een halve tuin. Kunstgras koop je per m2, waarbij de prijzen erg verschillen. Sommige tegels kosten 14 euro per m2, anderen kunnen zo duur zijn als 40 euro per m2! Vlondertegels zijn doorgaans iets goedkoper, afhankelijk van hoeveel je er nodig hebt. 

Tuinmeubels

Heb je een ondergrond gelegd waar je tevreden mee bent? Dan wordt het tijd om leuke tuinmeubels aan te schaffen! Wil je goedkoop uit zijn? Ga dan via Spaaractief naar Tuinexpress.nl, waar je een verscheidenheid aan tuinartikelen vindt. Door via deze weg naar de webwinkel te gaan, kun je genieten van korting door middel van cashback. De korting verkrijg je door te shoppen via de cashback website. Vervolgens wordt je doorverwezen naar de webwinkel en kun je naar hartenlust winkelen. Heb je alles gevonden dat je nodig hebt? Dan reken je af en krijg je het percentage aan korting van de cashback binnen een paar dagen terug. Dit percentage wordt berekend over je gehele aankoopbedrag, dus hoe meer geld je uitgeeft, hoe hoger de cashback. Dat is met betrekking tot tuinmeubels wel zo fijn, want er kan een aardig prijskaartje aan hangen. Door te winkelen met cashback, heb je de mogelijkheid om een leuke loungeset uit te zoeken voor jouw balkon. Je kunt er ook voor kiezen om een tuintafel met stoelen te kopen of te kiezen voor een klassiek terrassetje. 

Decoratie en accessoires  

Maak je balkon af met leuke decoratie spullen en accessoires. Zo kun je gemakkelijk een mooie plant op het balkon zetten. Is het verzorgen van een buitenplant niet je ding? Dan kun je kiezen voor een mooie kunstplant! Deze hebben geen onderhoud nodig en kunnen niet dood gaan. Je kunt één hele grote plant wegzetten, of kiezen voor meerdere kleine plantjes die je aan een plantenrek aan de muur hangt of op een trappenrek zet.

Versier je balkon vervolgens met een lampenslinger en hang deze aan de railing. Voila, je sfeerverlichting is klaar. Leg nog wat leuke kussentjes en dekentjes op jouw meubels en jouw balkon is af. Zo heb je van jouw kleine, saaie balkon een heerlijke plek gemaakt om te ontspannen. Geniet ervan!