Ben jij op zoek naar een goede lamp om thuis in een armatuur te hangen? Dan weet je ongetwijfeld dat goede led-lampen hier waarschijnlijk de beste keuze voor zijn. Het zijn lampen die lang meegaan, die beter zijn voor het milieu en die voor een mooie verlichting zorgen. En deze lampen hoeven helemaal niet duur te zijn! Integendeel, want als je even goed rondkijkt zal je zien dat goedkoop je led-lampen kopen zeker een optie is.

Waarom zou je voor led-lampen kiezen?

De voordelen van led-lampen zijn al uitgebreid behandeld, maar we willen ze toch nog wel even een keer voor je op een rijtje zetten. Per slot van rekening is het belangrijk om een keuze te maken waar je helemaal achter kunt staan, zodat je een positieve bijdrage kunt leveren aan een beter milieu. Dat is gelijk een van de belangrijkste voordelen van een led-lamp. Een led-lamp kan namelijk wel 50.000 uur meegaan, terwijl een klassieke halogeenlamp er na een uur of 2.000 al mee ophoudt. Met andere woorden, als jij de keuze maakt voor een dergelijke lamp, dan zal je minder vaak een nieuwe hoeven kopen en zodoende het milieu minder hoeven belasten. Daar komt bij dat in led-lampen geen kwikdioxide zit, wat je in standaard lampen wel aantreft. Er blijft zodoende geen chemisch afval achter als je een led-lamp wegdoet.

Een led-lamp is een goede manier om eens flink op je kosten te besparen. We hebben het hiervoor al gezegd: met een dergelijke lamp maak je zeer veel meer lampuren, waardoor je minder vaak een nieuwe hoeft te kopen. Maar daar komt bij dat een led-lamp ook veel minder energie verbruikt. Om precies te zijn scheelt dit met een traditionele gloeilamp wel 90 procent!

Lees ook: Veel toepassingen voor steigerplanken

Led-lampen zijn een stuk veiliger

Ook de veiligheid is een aspect dat een rol speelt bij de keuze voor een led-lamp. Als je namelijk kiest voor een led-lamp, dan zal je merken dat deze een stuk minder warm wordt dan een gloeilamp. Kinderen kunnen zodoende minder snel hun hand branden als ze in een onderzoekende bui de lamp aanraken.

Led-lampen zijn een stuk steviger

U heeft het vast wel eens meegemaakt dat u een gloeilamp liet vallen of er tegenaan stootte, en dat deze in duizend stukken uiteen viel. Met een led-lamp hoeft u hier niet bang voor te zijn, deze lampen zijn namelijk een stuk sterker dan traditionele gloeilampen. Ja, je moet er niet mee gaan gooien, maar bij een ongelukje of gewoon gebruik zal deze lamp niet snel kapot gaan.

Lees ook: Tijd voor PVC-vloeren