Stress en slaapproblemen komen helaas vaak voor. Gelukkig zijn er verschillende manieren om hiermee om te gaan, zoals yoga, meditatie en het gebruik van een verzwaringsdeken. In deze blog bespreken we hoe een verzwaringsdeken kan helpen bij het verminderen van stress en het bevorderen van een gezonde slaap.

Wat is een verzwaringsdeken en hoe werkt het?

Een verzwaringsdeken is een deken gemaakt van zware materialen zoals katoen of polyester die bedoeld is om het gevoel te geven dat je wordt omarmd of geknuffeld. Het gewicht van de deken, dat meestal tussen de 2,3 en 15 kg ligt, creëert een constante, zachte druk die kan helpen om het lichaam en de geest te kalmeren. Dit kan leiden tot een gevoel van ontspanning en rust. Het gebruik van een verzwaringsdeken kan ook de hormonen serotonine en melatonine verhogen, wat ervoor zorgt dat je minder last hebt van stress en verbetert jouw slaapkwaliteit.

Hoe kies je de juiste verzwaringsdeken voor jou

Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van de juiste SensoLife verzwaringsdeken voor jou. Ten eerste is het belangrijk om te overwegen hoe zwaar je de deken wilt hebben. Houd er rekening mee dat het gebruik van een te zware deken kan leiden tot te veel druk op het lichaam, wat oncomfortabel kan zijn. Aan de andere kant kan een te licht gewicht niet genoeg druk geven om het gewenste effect te bereiken. Het is daarom aan te raden om te starten met een deken van ongeveer 5-7 kg en daarvan te werken naar een gewicht dat voor jou het meest comfortabel is. Daarnaast is het ook belangrijk om te overwegen welk materiaal het beste bij jou past. Sommige mensen vinden katoenen dekens comfortabeler, terwijl anderen liever dekens van synthetisch materiaal hebben. Probeer verschillende materialen uit om te bepalen wat voor jou het meest geschikt is. Als je last hebt van allergieën, is het ook verstandig om te kiezen voor een deken die hypoallergeen is.

Hoe houd je een verzwaringsdeken schoon? 

Je verzwaringsdeken moet om de paar maanden gewassen worden als je het regelmatig gebruikt, en minder vaak als je het minder vaak gebruikt. Het wassen van een verzwaringsdeken kost iets meer inspanning dan een normale deken en moet op een koude of lauwe temperatuur worden gewassen. Gebruik voor het wassen milde wasmiddelen en vermijd bleekmiddel of stoffen softeners. De deken kan in de wasmachine worden gedroogd op een lage temperatuur of aan de lijn. Als je de deken handmatig wilt wassen, doe dit dan in bad of in een wasbak met lauwwarm water en milde zeep, en hang hem vervolgens op om te drogen.