Als je een IKEA-winkel binnenloopt, kom je er vaak uit met iets in je hand. Hun LACK-tafel is goedkoop en erg populair, dus het is heel gewoon over de hele wereld. Om deze tafel een andere look te geven, bedek je hem met plexiglas platen. Hieronder leggen we uit hoe je deze tafel in een paar simpele stappen omtovert tot een stijlvolle bijzettafel. Het hebben van een plexiglas tafel is zonder gereedschap gedaan en het werk is binnen enkele minuten geklaard. U kunt eenvoudig de benodigde onderdelen bestellen.

De benodigdheden

In dit voorbeeld gebruiken we antracietkleurige gespiegelde plexiglas platen, maar je kan ook gebruik maken van op maat gezaagd plexiglas. Uiteraard maken we ook gebruik van een zwarte LACK tafel.

  • Vijf gespiegelde plexiglas platen
  • Karton van +/- 1 mm dik
  • Een mes / stanleymes
  • Een rol dubbelzijdig plakband (zo dun mogelijk)
  • De LACK tafel van IKEA
  • Een schaar
  • Een snijmat
  • Karton heb je nodig omdat?

Het tafelblad steekt aan alle kanten een millimeter uit. Om je plexiglas platen recht te kunnen plaatsen, leg je stukjes karton rond de tafel om de gaten op te vullen.

Stap 1: plak het karton

Begin niet met het knippen van kartonnen stroken en vervolgens het aanbrengen van dubbelzijdig plakband. De tapes die je hier gebruikt mogen niet te dik zijn, anders steken ze uit en kunnen de platen niet goed blijven zitten. Plaats het karton in het midden van de poten van uw tafel. Als het eenmaal op zijn plaats zit, gebruik je dubbelzijdig plakband om het weer vast te plakken. Daarop leg je dan een plexiglas plaat.

Stap 2: Plak de zijkanten vast

Draai de tafel ondersteboven zodat de borden gelijk met het tafelblad lopen. Bevestig eerst de twee kleinere platen en plaats vervolgens de grotere erop terwijl u ze ook zo gelijkmatig mogelijk uitlijnt. Houd de verwijderbare beschermfolie aan één kant en plaats die kant tegen het plakband op je oppervlak. Houd de plaat links en rechts in beide hoeken vast. Dan weet je of hij gelijk ligt met de tafelpoten. Druk alle drie de platen ook tegen de grond en de tape. Bevestig er tot slot twee van de grotere platen op, zoals je eerder deed.

Stap 3: Bevestig de bovenkant

Je moet eerst de tafel omdraaien en bovenaan een paar stroken dubbelzijdig plakband plakken. Plaats er een van de grotere plexiglasplaten op, die je in elke bouwmarkt kunt vinden. Het kan zijn dat u hierbij ook wat hulp nodig heeft. Lijn het deksel uit en plaats het en verwijder vervolgens de beschermfolie. Je tafel is nu klaar voor gebruik met je eigen, unieke ontwerp!