Ben je op zoek naar een goede oplossing voor het afpalen van je tuin of bedrijfsruimte, denk dan eens aan een dubbelstaafs hekwerk. Dit is niet de allergoedkoopste oplossing, maar wel een die de investering dubbel en dwars waard is. Zowel qua uitstraling als qua hoelang je er plezier van hebt. In dit artikel lees je er meer over.

Alle mogelijkheden op een rijtje

Je kunt natuurlijk kiezen voor het bekende gaashekwerk. Dit is de goedkoopste en toch functionele optie. Een gaashekwerk bestaat uit gelaste metalen draden en het wordt gebruikt om tuinen en terreinen mee te omheinen. Dit type hekwerk ziet er echter niet fraai uit, waardoor veel mensen toch voor iets anders kiezen.

Een spijlenhekwerk kan zo’n mooier alternatief zijn. Daarnaast is dit een robuust hekwerk, waardoor het ook een duidelijke beveiligingsfunctie heeft: ongewenste bezoekers komen er moeilijk overheen, zeker als er ook nog voor een puntrand bovenop gekozen wordt.

Een dubbelstaafmat hekwerk is het meest verkochte soort hekwerk en is verkrijgbaar in alle soorten en maten, met bijpassende deuren en poorten. Soms kiezen mensen ervoor om dit hekwerk te laten begroeien met klimplanten, waardoor een natuurlijk effect bereikt wordt. Anderen houden juist van de strakke uitstraling van een dubbelstaafmat hekwerk en houden het open. Voor meer privacy kan er eventueel ook vlechtband tussendoor gevlochten worden.

Ten slotte is een sierhekwerk ook een mogelijkheid. Hier ligt het accent zoals de naam als zegt op de decoratieve waarde van het hekwerk en minder op beveiliging. Het is een vriendelijke en mooie manier om je grond mee af te zetten. De patronen in dit hekwerk, evenals de afwerking bovenop, kun je zelf kiezen. Hierdoor is het het meest persoonlijke soort hekwerk en het kan een echte aanvulling op je huis en tuin zijn.

Keuze gemaakt? Hier helpen ze je verder!

MT hekwerken is een specialist in het adviseren over en leveren van zowel spijlenhekwerk als dubbelstaafmat hekwerk. Bij hen kun je terecht met al je vragen over de beste hekwerkoplossing in jouw situatie. Ze leveren niet alleen het hekwerk maar ook alle onderdelen of gewenste extra’s en ze komen deze op afspraak zelf afleveren, met een retourtermijn van 14 dagen. MT hekwerken verzinkt alle hekwerken, waardoor deze niet gaan roesten. Daaroverheen komt een poedercoating om de hekken de gewenste kleur te geven. Omdat ze voor premium kwaliteit en duurzaamheid kiezen, vind je bij hen geen budget-hekwerken. Maar deze uitgave verdien je met gemak terug doordat het hekwerk super lang blijft staan én mooi blijft, met een minimum aan onderhoud. En omdat een functionele en mooie afrastering de waarde van je woning verhoogt, is het ook nog een goede investering!