Massages zijn heerlijk: ze zorgen voor ontspanning en verbinding. Geef je graag massages, aan je liefje of aan anderen? Daar doe je iemand zeker een plezier mee. Met name als je weet wat je doet! Je hoeft heus niet direct een professionele masseur te zijn, maar met deze tips helpen we je wel een eindje op weg.

Juiste producten gebruiken

Het is verstandig om te masseren met de juiste producten. Dit maakt de massage namelijk een stukje comfortabeler. Bij DeMassageWinkel vind je veel handige massagespullen. Je kunt dit natuurlijk zo uitgebreid invullen als je zelf wilt. Waar je in ieder geval baat bij hebt? Dat is massageolie: je kunt hier eigenlijk niet zonder. Er zijn veel prettige oliesoorten, zoals druivenpitolie. Dit is een natuurlijke olie, die goed geschikt is als basisolie bij een massage. De huid gaat ervan stralen! Het is een olie zonder geur: goed om te weten. Wil je dat geur een rol speelt bij de massage? Combineer de basisolie dan met wat etherische olie. Verder kun je een massage geven op bed of een normale stoel, maar in een massagestoel ligt het toch net wat prettiger. Het is een optie om hieraan te denken als je vaak massages geeft. Zorg verder voor een grote handdoek, geurstokjes en een kussen of hoofdsteun. Dat is een heerlijke ervaring, zo alles bij elkaar.

Massagetechnieken

Masseren is relatief eenvoudig. Je kunt er diploma’s voor halen, maar ook zonder certificaat is het goed te doen. Volg bijvoorbeeld je intuïtie: op basis hiervan is een massage vaak al heel comfortabel voor de ander. Maar je doet er nog beter aan om massagetechnieken op te zoeken. Bekijk online tutorials of lees erover: hieruit wordt veel duidelijk. Er bestaan allerlei verschillende massages met bijbehorende technieken. Hoe meer wegwijs je bent in de wereld van massages, hoe beter de massages zijn die je geeft. Het is leuk om dit onder de knie te krijgen!

Extra’s toepassen bij een massage

Masseren doe je doorgaans met de handen, maar er zijn meer opties mogelijk. Daar kom je ook al gauw achter als je je verdiept in de technieken. Probeer bijvoorbeeld ook eens een massage met massagecups of een hotstonemassage. Lees je natuurlijk wel goed in, want het is belangrijk dat je weet wat je doet.

Goede omgeving

Massages zijn pas echt prettig als er sprake is van een ontspannen sfeer. Deze sfeer kun je creëren. Zorg dat jij en degene die de massage krijgt ontspannen zijn. Doe vooraf bijvoorbeeld wat ademhalingsoefeningen als je spanning voelt. Maak een kopje thee en drink dit samen op, praat nog wat over koetjes en kalfjes. Zet een rustig muziekje aan, of speel natuurgeluiden af. Voorkom felle verlichting in de ruimte: je kunt de gordijnen toedoen of het licht wat dimmen. En prikkel ook de neus, met geurstokjes of een geurkaars. Begin pas aan de massage als de sfeer goed voelt – anders is het namelijk wat zonde van het moment.

Communicatie

Tot slot: communicatie is belangrijk. Daarmee bedoelen we niet dat je steeds maar moet praten. Sterker nog, het is vaak juist meer ontspannen om niet te veel te zeggen. Praat rustig en kalm. Wanneer praten wel verstandig is? Geef tijdens de massage aan wat je gaat doen, of leg dit vooraf uit. Zo weet de ander waar hij of zij aan toe is. En op die manier kan er optimaal worden genoten van de massage!