Is je badkamer nog in goede staat, maar ben je toe aan iets nieuws? We hebben de leukste DIY ideeën voor je op een rijtje gezet. Zo weet je precies hoe je je badkamer snel en eenvoudig een make-over kunt geven!

Geef je badkamermeubel een make-over

Heb je een mooi badkamermeubel, maar is hij zijn glans inmiddels verloren? Dan is het tijd om je meubel een make-over te geven. Afhankelijk van het materiaal, kun je hem een andere kleur geven. 

Er zijn verschillende manieren waarop je dit kunt doen. Bekijk eerst altijd wel even of het materiaal geschikt is voor de manier die jij gekozen hebt. 

Naast een andere kleur, kun je er ook voor kiezen je wastafelmeubel op te leuken met ambianceverlichting. Deze verlichting plaats je onder het wastafelblad. Ambianceverlichting zorgt voor sfeer en ziet er uniek uit. 

Wist je dat er ook Led-strips verkrijgbaar zijn? Deze kun je eenvoudig bevestigen op een plek naar keuze. Bekijk vooraf wel even goed of de strips geschikt zijn voor natte ruimtes. Zo weet je zeker dat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan. 

Creëer een unieke ruimte met planten

Heb je een zwarte badkamer en oogt dit te donker? Plaats dan enkele groene planten in de ruimte. Groene planten staan uitstekend bij een zwarte douchewand en andere zwarte voorzieningen. Denk hierbij aan een zwarte kolomkast of een zwart wastafelmeubel. 

Planten staan natuurlijk ook mooi bij andere kleuren. Ook in een Scandinavische, witte of groene badkamer mogen planten niet ontbreken. Bekijk vooraf goed of de plant zich goed redt in een vochtig en warm klimaat. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat de plant met een week dood is. 

Maak je eigen accessoires 

Ben je creatief en wil je het helemaal zelf doen? Maak dan je eigen accessoires. Accessoires die je zelf kunt maken zijn bijvoorbeeld een toiletborstelhouder, tandenborstelhouder of toiletrolhouder. 

Gaat zelf maken je toch net iets te ver? Geef je badkamer dan een mini make-over door de oude accessoires te vervangen door nieuwe. Kies accessoires in een andere kleur dan je huidige accessoires en je zult zien dat je badkamer er weer als nieuw uitziet. 

Kranen vervangen

Wie de stijl van de badkamer zat is, kan deze eenvoudig veranderen door de kranen te vervangen. Vervang je douchekraan, wastafelkranen en badkraan en creëer een geheel nieuwe uitstraling. Heb je een moderne badkamer met zwarte kranen? Vervang zwart door brons of gun metal. Heb je een betonlook badkamer met gouden kranen? Vervang deze door geborsteld chroom of rosegold voor een uniek effect.

Kranen kun je zelf eenvoudig demonteren en monteren. Mocht je dit toch lastig vinden, is het aan te raden hier hulp bij te vragen.