Het inrichten van de slaapkamer is een leuke taak, omdat dit een kamer is die niet vaak door gasten gezien wordt en daarom kun je er een unieke ruimte van maken die helemaal aan jouw smaak voldoet. Zo zou je hier bijvoorbeeld een gek behangetje kunnen plakken dat je geweldig vindt, maar in de woonkamer bijvoorbeeld niet zou durven. Je kunt op de slaapkamer alle kanten op en het is belangrijk om van deze kans gebruik te maken. De slaapkamer is tenslotte een plek waar je relatief veel bent en waar je de dag begint en eindigt en dat kun je maar beter op een prettige manier doen. Lees hier meer voor inspiratie op de slaapkamer. 

Meer kleur in de kamer

Er zijn vaak wat standaard accessoires die je terug ziet komen op vrijwel iedere slaapkamers zoals de sierkussens en de plaids die je lekker op bed kunt leggen en deze zijn al heel erg belangrijk om de sfeer neer te zetten, maar ook kun je wat gekker doen en daarnaast wat meer durven op de slaapkamer. Wil je bijvoorbeeld wat meer kleur of sfeer op de slaapkamer, dan zou je kunnen kiezen voor wat mooie kunstbloemen of droogbloemen en deze in een mooi boeket in een opvallende vaas. Deze geven veel sfeer en hebben geen verzorging nodig. Zo is dit voor iedere slaapkamer een goede optie. 

Praktische accessoires

De nachtkastjes zijn erg belangrijk naast het bed om je telefoon bijvoorbeeld op te leggen, maar ook is het nachtkastje de plek die je leuk kunt decoreren. Let er wel op dat je het enigszins praktisch houdt, omdat er best wel wat stof op kan komen te liggen. Kies bijvoorbeeld voor een mooie vaas die je gemakkelijk schoon kunt maken of een paar leuke windlichten in de hoek van de kamer die je ook even snel af kunt nemen. Kaarsen kunnen een fijne sfeer geven in de slaapkamer en het veiligste is om voor kaarsen te kiezen op batterij. 

Gordijnen op de slaapkamer

Gordijnen zijn eigenlijk ook een soort accessoires in de slaapkamer en deze mogen ook zeker niet onderschat worden. Kijk hierbij wat je belangrijk en fijn vindt. Wil jij ‘s ochtends wakker worden in een donkere kamer, dan kun je beter voor verduisterende gordijnen kiezen, maar wanneer je liever toch iets meer licht wilt, dan zijn lichtdoorlatende gordijnen ook een goede optie. Door voor mooie stoffen te kiezen, kun je de slaapkamer nog wat extra sfeer geven en ook hier zou je voor een mooie optie kunnen kiezen die je te spannend vindt voor de woonkamer bijvoorbeeld.