Puur water uit een Berkey Waterfilter voor thuis of tijdens kamperen? Wat zijn de voordelen van deze waterfilter?

Wat zijn de voordelen van een Berkey Waterfilter? Allereerst maakt het gefilterd water voor veel meer mensen bereikbaar. Wat het namelijk met veel waterfilters is, is dat ze professioneel geplaatst moeten worden. Ze hebben stroom nodig of zijn in gebieden zonder waterleiding niet te plaatsen. Veel mensen zien tegen de installatie op en zien daarom bewust af van een waterfilter of schuiven de aankoop voor zich uit. Met een Berkey waterfilter hoeft dat dus niet, want die kun je vrijstaand neerzetten. Wat zijn nog meer voordelen om voor zo’n type waterfilter te kiezen?

Krachtige filtering

Leidingwater lijkt schoon, maar kan ongewenste stoffen bevatten. Je hoort steeds vaker in het nieuws de noodkreet van waterzuiveringsbedrijven die aangeven dat ze het leidingwater niet meer volledig schoon krijgen. Berkey waterfilters staan bekend om hun krachtige filtering. Stoffen zoals zware metalen, chloor en fluoride kan bijvoorbeeld gefilterd worden. Bovendien wordt dit gedaan zonder elektriciteit, het kost dus ook nog eens geen stroom.

Waterfilter zonder stroom

De aanschaf van een waterfilter is een, maar de stroom die het neemt en de filters vormen een terugkerende kostenpost. Een Berkey waterfilter werkt met zwaartekracht. Water stroomt uit zichzelf naar beneden en filtert op die manier. Je hoeft dus geen stroom te hebben en kan zo ook water filteren in een remote locatie. De kosten voor de filters zijn te overzien en filters gaan lang mee, hoewel dit afhankelijk is van de kwaliteit van het water dat je filtert.

Waterfilter voor kamperen

Een Berkey waterfilter kan thuis het water filteren, maar ook onderweg. Zelfs in derdewereldlanden zou zo’n filter water uit meren, beekjes of vijvers kunnen filteren. Virussen, pathogene bacteriën en parasieten kunnen zo uit vuil water gehaald worden. Bovendien onttrekt het herbiciden, pesticiden en oplosmiddelen en schoonmaakmiddelen uit het water. Afhankelijk van het model dat je kiest, is de filter groter of kleiner en kan het meer of minder water per uur zuiveren.

Verschillende modellen

Nog een voordeel van de Berkey waterfilter zijn de modellen. Er is een model met 5,7 liter capaciteit, die maar liefst 10,4 liter per uur kan filteren. Het gewicht van zo’n model is maar 2,7 kg en dus prima mee te nemen op reis. Vergelijk dit met de grootste Berkey waterfilter; deze heeft maar liefst 22,7 liter opslagcapaciteit. Ruim 24 liter kan per uur gefilterd worden, en met 8 waterfilter elementen kan dit verhoogd worden naar bijna 100 liter per uur! De verschillende modellen bieden dus uitkomst voor veel diverse situaties.

Accessoires en onderdelen los te koop

De aanschaf van een waterfilter is een eenmalige investering, ten minste, als de waterfilter niet kapot gaat. Het voordeel van Berkey is dat onderdelen los te bestellen zijn via de website. Met accessoires en onderdelen kan jouw Berkey uitgebreid worden of kun je een onderdeel zoals een nieuw kraantje makkelijk bestellen.

Lees reviews

Op het moment van schrijven kun je voor de webshop en producten een beoordeling van 9,1/10 vinden! Veel mensen zijn dus heel tevreden over hun aankoop. Met name de snelle levering en goede service vallen op. En uiteraard wordt het goede en kwalitatieve product in reviews genoemd.