Overweeg jij ook om een PVC vloer te nemen? Je bent niet de enige. PVC vloeren durven wij toch wel tot de woontrends van dit moment te rekenen. Dat komt onder meer omdat PVC een materiaal is dat op meerdere fronten voordelen oplevert. Zo is het een stevig materiaal dat wel tegen een stootje kan. Dat maakt dit tot één van de duurzamere materialen voor je vloer. PVC is bestand tegen water. Omdat het op dit moment helemaal in is, is het aanbod groter dan ooit. Je kunt kiezen voor uiteenlopende PVC varianten. Hieronder zetten we een aantal van de trends op het gebied van PVC vloeren voor je op een rij.

PVC visgraat

Eén van de voornaamste trends van dit moment op het gebied van PVC vloeren is PVC visgraat. Visgraat is een uniek patroon dat bovendien op meerdere manieren geplaatst kan worden. Ook op het gebied van de uitstraling kan er gevarieerd worden. Dat maakt dit patroon veelzijdig. Een visgraat motief is geschikt voor uiteenlopende vertrekken binnen je woning, waaronder de woonkamer, de slaapkamer, de keuken en de hal. De legrichting maakt niet alleen een groot verschil voor de uitstraling van de vloer, maar het kan ook een vertrek ruimer laten lijken. Misschien is een visgraat motief ook wel iets voor jouw woning?

PVC vloer in de badkamer

PVC vloeren zijn veelzijdig. Ze zijn geschikt voor diverse vertrekken binnen je woning. Dat een PVC vloer in je woonkamer of hal past, zal geen verrassing zijn. Maar wist je dat een vloer van PVC ook geschikt is voor in de badkamer? PVC is een goede keuze qua materiaal als badkamervloer. Dit materiaal is namelijk compleet waterbestendig. Zonder problemen kan er water op je vloer terecht komen. Dit is makkelijk droog te maken en het zal niet in de vloer trekken. Bovendien is een PVC vloer antislip, zelfs in een natte toestand. Dat voorkomt ongelukken. Daarom worden PVC vloeren de laatste jaren steeds vaker toegepast in de badkamer.

PVC vloer als bedrijfsvloer

Niet alleen particulieren kunnen genieten van een PVC vloer. PVC vloeren worden namelijk ook steeds vaker toegepast door bedrijven. Hierbij kan het gaan om uiteenlopende soorten ondernemingen. Van horeca gelegenheden tot aan industriële fabrieken waar met zware chemicaliën gewerkt wordt, een PVC vloer past altijd. Dit komt doordat de vloeren vloeistofdicht kunnen worden gemaakt, ze zijn bestand tegen vocht, ze zijn stoot- en krasvast en met een coating zijn ze ook bestand tegen chemicaliën. Bovendien is een PVC vloer geschikt voor ondernemingen die moeten voldoen aan de HACCP normen. Zowel voor particulieren als zakelijke klanten is het een interessante optie.

PVC vloer en vloerverwarming

We hebben hierboven al vele voordelen van een PVC vloer besproken. Het is duurzaam tegen stoten van buitenaf bestand. Het is waterbestendig en hierdoor geschikt voor vele soorten ruimtes. Zelfs in industriële bedrijven worden vloeistofdichte PVC vloeren toegepast. Maar wist je dat PVC vloeren ook uitstekend samen gaan met vloerverwarming? We zoeken allerlei manieren om onze woning te verduurzamen. Het is dan wel fijn om te weten dat het materiaal van onze vloer ook hiermee kan samen gaan.