Je tuin moet geliefd en vooral gebruikt worden. Een ongebruikte of onbruikbare tuin is een zonde. Laat 2023 het jaar zijn waarin je thuis blijft, in je huis en tuin. Je tuin moet uiteindelijk voldoen aan al je behoeften, en je terrastegels moeten voordelig voor jou zijn. In dit artikel besteden we ruimte aan de voordelen van terrastegels en vooral buitentegels. 

Terrastegels zijn BBQ bestendig

BBQ tijd, wanneer de zon haar welkome gezicht laat zien op onze tuinen willen we graag profiteren van deze beperkte maar gekoesterde verleden tijd van grillen al fresco. Dit is waar tuinterrassen tot hun recht komen. Dankzij de eerder genoemde gemakkelijke reiniging en vlekbestendigheid kunnen vleessap druppels, gevallen kebab, ontsnapte stukjes van een worst en hamburgersaus ongelukjes kunnen gemakkelijk van terrastegels worden verwijderd. Ook gemorste rode wijn, bier en cocktails vormen geen bedreiging voor je terrastegels. Meer tijd om te chillen en te grillen, minder zorgen over de kinderen tijdens het eten. 

Buitentegels zijn huisdieren proof

Huisdieren en honden in het bijzonder hebben het pure plezier om zich meestal te ontlasten waar ze willen in onze tuinen. Ook hier komen de vlekbestendige en gemakkelijk te reinigen eigenschappen weer om de hoek kijken. Laat je huisdieren vrij rondlopen op je porseleinen tegels zonder dat je zorgen hoeft te maken dat ze je terras verpesten – woef!

De kleur van tuinen

Kleur te lang zijn tuinen groen en saai geweest! Buitentegels zijn er in een breed scala aan kleuren die onze tuinen verblinden en kleur geven. Onze overheersende wind komt uit het zuidwesten en onze overheersende lichtomstandigheden zijn het hele jaar door bewolkt en saai. Verhelp deze saaiheid met vrolijk gekleurd porselein. Zo krijgt je tuin het hele jaar door de kleur die essentieel is voor een gelukkig terras. Helaas kan je terras keuze de heersende wind niet verhelpen, maar met natuursteen beklede muren of stapelblokken kunnen wel helpen! 

Voorkomt wateroverlast

Tegels van verschillende soorten materialen zijn van keramiek of verglaasd, deze zijn professioneel geïnstalleerd en gevoegd niet-poreus en waterdicht. Dit zal waterlekkage door de tegels ten tijde van zware regen of hagelbuien voorkomen, wat over het algemeen de reden wordt voor waterplassen op vloeroppervlakken. Een dergelijke opeenhoping van waterplassen kan glad zijn en ook schade veroorzaken aan lage ligstoelen en ander meubilair.

Voordelig onderhoudt van vlakke vloeren

Wanneer ze op de juiste manier worden geïnstalleerd, helpen alle soorten tegels om veilige, vlakke buitenvloeren te behouden. Dit is vooral nuttig als je gasten zich vermaken in een buitenshuis ruimtes zoals je patio, terras, of externe entertainment kamer die tegelvloeren hebben. Aangezien je hoogstwaarschijnlijk vrienden en familieleden over voor get-together of informele diners in deze openlucht ruimten hebt, zouden de vloeren in dergelijke ruimten glad en vlak moeten worden gehouden omdat zij misschien niet zo briljant worden verlicht zoals het in het daglicht is. Daarom is het voor de veiligheid van je gasten belangrijk dat je buitenvloer vlak, glad en genivelleerd is om te voorkomen dat ze vallen of struikelen.