Als je aan je conditie wilt werken, zoek je naar de juiste conditie oefeningen. Heb je die oefeningen, dan doe je die idealiter drie keer per week. Als je de juiste conditie oefeningen doet, zet je meteen diverse spiergroepen aan het werk waardoor het mes aan twee kanten snijdt.

Lichaam past zich snel aan

Als je de oefeningen op regelmatige basis uitvoert, dan merk je in eerst instantie dat je hartslag behoorlijk gaat stijgen. Het lichaam weet zich altijd snel aan te passen en na een week of vier kun je meer herhalingen uitvoeren en kan ook het tempo opgevoerd worden. En zo werk je aan een veel betere conditie. Speciaal voor jou hebben we drie perfecte conditie oefeningen geselecteerd. Je voert ze bij voorkeur uit op een matje. Vergeet niet om voor de oefeningen eerst een warming-up te doen van tien minuten, bijvoorbeeld met een weerstandsband en dumbbells.

Weerstandsband en gewichten

De eerste conditie oefeningen noemen we lunge lopen. Je neemt een weerstandsband en gewichten in je handen en strekt je armen omhoog boven je hoofd. Je zakt vervolgens wat door de knieën en stapt met je rechtervoet naar voren, op die manier kom je in een lunge te staan. Je zet af met je linkervoet, je duwt met je rechtervoet omhoog en zet met de linkervoet een stap naar voren. Vervolgens laat je het lichaam weer zakken tot je weer in de lunge positie komt.

De schaatssprong

Een andere geschikte conditie oefening is de schaatssprong. Je begint met beide voeten naast elkaar. Je zet af met links en springt naar recht, een meter opzij. Je landt op je rechtervoet en houdt de linkervoet omhoog. Je springt meteen met een klein hupje omhoog. Je springt met een klein hupje omhoog op je rechtervoet als je neerkomt. Daarna spring je opzij en land je op de linkervoet. Een derde oefening die goed is om conditie op te bouwen is de push-up ‘bergbeklimmer’.

In de plankhouding

Bij deze oefening begin je in de plank houding. Je houdt het lichaam in een rechte lijn, de voeten steunen op de tenen, je schouders heb je recht boven je handen. Je gaat nu de knie optrekken naar je borst, waarbij het belangrijk is de heupen recht te houden. Je zet je voet daarna terug en doet vervolgens de oefening met de andere knie.