Elk soort noot brengt zijn eigen gezondheidsvoordelen met zich mee. In dit artikel nemen we de waanzinnige voordelen van cashewnoten onder de loep. De cashewplant groeit tot uitzonderlijke hoogte en aan de takken hangen grote sappige appels waaronder de noten zich bevinden. Hoewel de cashewboom oorspronkelijk in Brazilië groeit, komt de noot in vele plekken voor en is het een populair ingrediënt over de hele wereld. Met name in India zijn cashewnoten in talloze gerechten te vinden. De noot is het gehele jaar verkrijgbaar en dat betekent dat je altijd kunt genieten van deze voortreffelijke vrucht! En dat brengt voordelen met zich mee. Welke dat precies zijn, zeg je? Lees snel verder, want in dit artikel nemen we de belangrijkste met je door. 

Cashewnoten zijn goed voor je hart 

Cashewnoten bevatten vele mineralen en zijn onder meer rijk aan koper, zink, fosfor, ijzer en magnesium. Deze mineralen zijn goed voor het voorkomen van verschillende kwalen, waaronder hartziekten. Een consequente inname van een handje cashewnoten heeft een cholesterolverlagend effect. Tevens zijn er steeds meer studies die uitwijzen dat cashewnoten blijken te helpen om cardiovasculaire aandoeningen te voorkomen, en oxidatieve stress en ontsteking tegengaan. 

Cashewnoten kunnen helpen om bloedziekten te voorkomen 

Wanneer je regelmatig cashewnoten consumeert, dan kan dit bloedziekten helpen te voorkomen. Doordat de noot rijk is aan koper en vrije radicalen in het lichaam elimineert, heb je minder kans op bloedarmoede. Cashewnoten zijn namelijk uitstekend om ijzertekort tegen te gaan, wat overigens het gehele lichaam kan bevorderen. 

Een regelmatig handje cashewnoten helpt je ogen 

De cashewnoot beschikt over een krachtig antioxidant pigment genaamd Zea Xanthine. Hierdoor wordt ons netvlies beter beschermd tegen vervuiling. Dit pigment helpt namelijk om een extra beschermende laag over het netvlies te creëren die schadelijke UV-stralen tegenhoudt. Hierdoor zullen je ogen scherp blijven en kan je langer genieten van een helder zicht.  

Wanneer je de keuze wilt uit een groot aanbod van onder meer kruiden en noten, zoek dan eens op online kruiden kopen bij de Kruidenbaron voor de beste aanbiedingen voor producten van over de hele wereld. De Kruidenbaron biedt je uiteenlopende mogelijkheden voor voedingswaren met bijzondere gezondheidseigenschappen. 

De eigenschappen van de cashewnoot verbeteren je huid

Olie die afkomstig is van cashewzaden is een geweldige bron van fytochemicaliën en rijke mineralen zoals selenium, zink en magnesium. Cashewolie beschikt over hoge percentages van deze belangrijke stoffen, die niet alleen de huid goed gehydrateerd houden, maar zelfs kunnen helpen om kanker te voorkomen. Het is daarom aan iedereen te raden om cashewolie regelmatig te gebruiken als lotion!