Bent u iemand die er van houdt om in de tuin bezig te zijn? Dan is het goed om eens een kijkje te nemen bij de verschillende bodembedekkers die er te krijgen zijn. Denk hierbij aan producten als cacaodoppen, kokos en boomschors. Vooral die laatste is een zeer effectief middel om de bodem van een tuin mee te bedekken. Een product, met andere woorden, dat we u zeker aan kunnen bevelen.

Wat is boomschors als product precies?

Boomschors is natuurlijk het beste bekend als de huid van een boom. Iedereen die wel eens in een bos is geweest heeft het volop zien liggen of er als kind mee gespeeld. Vaak laat boomschors vanzelf los, maar het is ook mogelijk om zelf een stuk van een boom af te halen. Nu is boomschors ook zeer goed geschikt als bodembedekker. Het brengt namelijk een tweetal grote voordelen mee, die iedereen die van tuinieren houdt prettig zal vinden.

De voordelen van boomschors

Kiest u ervoor om boomschors als bodembedekker te gebruiken, dan mag u rekenen op een tweetal grote voordelen. Om te beginnen staat boomschors er om bekend dat het onkruid tegenhoudt. U kunt het gewoon in uw tuin strooien zonder bang te hoeven zijn dat uw gewenste beplanting hier problemen aan ondervindt, maar onkruid zal het er moeilijk mee hebben om in tuin een kans te krijgen. Daarnaast is boomschors ook effectief als het aankomt op het vasthouden van vocht. Dit is gunstig voor uw planten en zorgt er ook voor dat u minder vaak water hoeft te geven. Naast deze twee grote voordelen zijn er nog andere voordelen van boomschors te bedenken. Zo’n bodem die bedekt is met boomschors krijgt namelijk een prachtige, natuurlijke uitstraling die het verblijven in uw tuin nog aangenamer maakt. Ook is boomschors prima geschikt als ondergrond op een plek waar speeltoestellen staan. Het dempt namelijk de val als kinderen bijvoorbeeld iets te enthousiast van de glijbaan gaan.

Boomschors en andere bodembedekkers kopen

Boomschors is een bodembedekker die u eenvoudig aan kunt schaffen. Bij elk tuincentrum is dit product wel te vinden. Daarbij is het ook simpel online te bestellen. Er zijn meerdere webshops waar boomschors kopen snel en veilig geregeld kan worden. Vaak heeft u de boomschors dan al binnen een dag in huis.

Lees ook: Duurzaam tuinieren: planten met bessen voor vogels