We hebben de afgelopen weken al weer veel van de zon mogen genieten, wat natuurlijk meer dan welkom is na zo’n lange winter. Veel mensen krijgen er al helemaal lentekriebels van. Tijd om te gaan shoppen voor zomerse outfits en schoenen en met het voorbereiden van je lichaam en je huid op de zomer. Heb jij altijd moeite met bruin worden en lijkt er weinig te gebeuren met jouw huid als je veel tijd in de zon doorbrengt? In dit artikel geven we je 5 tips om mooi bruin te worden deze zomer!

Een beetje hulp mag altijd 

Er is niets mis mee om af en toe wat hulp te krijgen, ook niet bij het bruin worden. Een snelle manier om een mooie, bruine huid te krijgen is met behulp van een zelfbruiner. Zelfbruiners hebben niet de beste reputatie, maar als je voor een kwalitatief product gaat kun jij jouw huid een prachtige, natuurlijke bruine tint geven. En dat zonder dat je veel tijd door hoeft te brengen in de zon. Zorg wel dat je een zelfbruiner koopt van hoge kwaliteit, zoals tan-luxe, in plaats van een goedkope crème. Tan-Luxe is een speciale zelfbruiner, aangezien je deze kunt personaliseren en dus zelf kunt bepalen wat voor bruine teint je ermee wil bereiken. Het product bestaat uit druppels of olie die binnen 2 tot 4 uur na het aanbrengen op de huid al resultaat geven. 

Zorg voor een goed gehydrateerde huid

Wordt je wel bruin, maar blijft jouw huid nooit lang zo? Dan kan het heel erg helpen om te zorgen dat jouw huid goed gehydrateerd blijft. Een gezonde huid wordt makkelijker bruin en zal ook langer bruin blijven. Verzorg je huid bijvoorbeeld met goede moisturizer en check of hier geen essentiële oliën in zitten. Deze zorgen er namelijk voor dat de bruine kleur juist eerder weg gaat als je gebruik maakt van een zelfbruiner. Als je moisturizer gebruikt, kies dan het liefst voor een product met organische ingrediënten. 

Sporten in de zon en zonnen aan het water

Als je in de zon beweegt, zorgt dit ervoor dat jouw lichaam van alle kanten straling krijgt van de zon. Hierdoor wordt je mooi egaal bruin. Daarnaast zorgt zweet op je lichaam voor extra weerkaatsing van de straling, waardoor je wat sneller bruin wordt. Dit is ook de reden dat zonnen aan het water effectiever is. Water reflecteert uv-straling, waardoor je sneller bruin zult worden. Ook grote, lichte oppervlakken reflecteren zonlicht. Zonnen op een wit strand of aan een mooi wit vakantiehuisje is dus ook extra effectief. Dit is de reden dat mensen op wintersport ook vaak goed bruin worden.