Misschien heb je de keuze al bijna gemaakt, of ben je je gewoon eens aan het oriënteren: het nemen van een terrasoverkapping in de tuin. We kunnen het je alleen maar aanraden! Er zitten namelijk verschillende voordelen aan, waar we het in dit artikel over hebben.

Droog en warm zitten

Helaas worden we in ons land lang niet elke dag getrakteerd op stralend weer. Of dit betekent dat je dan maar binnen moet gaan zitten? Heus niet altijd. Met een terrasoverkapping ben je juist prima beschermd buiten, bij wind of regenval. Ook als het weer wat tegenvalt, kun jij dus gewoon buiten zitten. Zeker als je voor een overkapping kiest die zowel aan de boven- als de zijkant is afgesloten. Hoe minder wind er binnen kan komen, hoe warmer je blijft. Dit is dus iets om voor te kiezen! Misschien is het zelfs een idee om voor een warmtebron te zorgen onder de overkapping, zoals een terrasverwarmer. De warmte blijft beter bewaard door de overkapping: het ‘vliegt’ niet zomaar weg de tuin in.

Plekje in de schaduw

Hoewel je aan de ene kant dus lekker warm en droog zit onder de overkapping, kies je er tijdens de hete dagen juist voor om altijd een plekje in de schaduw te hebben. Zo sla je twee vliegen in één klap: een overkapping in de tuin komt in elk seizoen van pas. En dat komt goed uit, want buiten zitten is gezond en ontspannend. Het kan ’s zomers flink heet worden in de tuin, zeker als je een tuin op het zuiden hebt. Geen zin in gedoe met een parasol? Met een overkapping kies je zeker voor een stuk gemak: het staat er immers altijd.

Sfeer in de tuin

Een tuin met een mooie terrasoverkapping ziet er een stuk sfeervoller uit dan een tuin zonder. Zeker als je een fraai design kiest, van hout bijvoorbeeld. Bij Van Kooten Tuin en Buitenleven kies je uit een ruim aanbod: voor iedere stijl is er iets te vinden. Sta in ieder geval altijd even stil bij de look. Donkerkleurig hout zorgt voor een optimale sfeerbeleving. Ook de details mogen best opvallend zijn, zoals afwerkingen in de planken en draagbalken.

5 redenen om een overkapping in de tuin te nemen

Ruimte voor decoratie onder de terrasoverkapping

Hoe je voor nog meer gezelligheid zorgt? Decoreer het hoekje onder de terrasoverkapping! Hang bijvoorbeeld leuke lampjes op, leg er een kleed neer en hang schilderijtjes aan de wand. Stijlvol meubilair kan natuurlijk ook niet ontbreken. Richt het hier zo gezellig in, dat je het liefst nooit meer ergens anders zit. Die zithoek is the place to be!

Bescherming van tuinspullen

Onder de overkapping blijven de spullen die je in de tuin hebt staan ook nog eens langer beschermd. Denk aan de meubels en accessoires, maar net zo goed aan bijvoorbeeld gereedschap, mocht je dat daar tijdelijk bewaren. Ook de tuinkussens kun je prima een nachtje buiten laten liggen onder de overkapping. Dat is lekker praktisch!