Wie een buitenplek heeft weet als geen ander dat het belangrijk is hier een zo fijn mogelijke plek van te maken. Denk aan een schone, groene en comfortabele plek waar je op zonnige dagen kunt ontspannen met een kop koffie, je boek of een groep vrienden. In dit artikel delen we daarom de vijf beste tips om jouw buitenplek zo heerlijk mogelijk te maken.

1. Een flinke schoonmaak 

Een heerlijke buitenplek krijg je alleen als deze ook echt lekker schoon is. Dat betekent dat het eerste wat je te doen staat is het opruimen van oude spullen en flink poetsen zodat alles er weer schoon uitziet. Denk aan stof, zand of aanslag weghalen en oude decoratie in de prullenbak gooien.

2. Planten en bloemen 

De makkelijkste stap naar een gezellige buitenplek is het aanschaffen van planten en bloemen. Zo kun je kiezen uit een heel divers aanbod waarin sommige het hele jaar door kunnen blijven leven en anderen misschien pas gaan bloeien richting de lente of zomer. Het fleurt je buitenplek sowieso op!

3. Decoratie 

Nu komt het tweede gedeelte: opnieuw decoreren. Kijk of je wat leuke kussens, een buitenvloerkleed, een dekentje en bijvoorbeeld lampjes kunt installeren. Zo krijg je een knus gevoel en kun je op de frisse, zonnige dagen met een jas onder je dekentje kruipen. Warme chocolademelk erbij en klaar!

4. Onderhoudsarm meubilair- of vlonders 

Misschien heb je wel wat extra budget om het een en ander te renoveren of opnieuw aan te schaffen. Want hoewel het belangrijk is om je buitenplek te onderhouden, heeft niet iedereen altijd zin om iedere maand bijvoorbeeld de houten vlonderplanken of tuinmeubelen te schrobben. Denk dan eens bijvoorbeeld aan het kiezen van producten van een ander, onderhoudsarm materiaal zoals kunststof tuinmeubelen of een vlonder van composiet. Je vindt deze bijvoorbeeld bij WoodComposiet. Hierbij krijg je wel de echte natuurlijke houtlook, zonder al het gedoe van onderhoud. Zo ziet jouw buitenplek er stralend en schoon uit!