Nederland is het land van fietsen. De kans is dus ook groot dat jij je fiets dagelijks gebruikt om van A naar B te komen. Misschien is het wel zo dat jij geen ultieme veiligheid ervaart tijdens het fietsen. Dit is niet heel gek: doordat er in Nederland zo veel gefietst wordt, let men minder op de regels omdat men denkt het zelf toch wel goed te doen. Wil jij het veilige gevoel terugvinden? In deze blog geven we je drie manieren om dit te doen, dus lees snel verder!

1. Je fietsenstalling

Waar plaats jij je fiets wanneer je deze niet nodig hebt? In een openbare fietsenstalling zal je deze minder veilig neerzetten dan wanneer je hier zelf ruimte voor maakt. Dit zal niet voor iedereen even makkelijk zijn, maar we zijn ervan overtuigd dat met de juiste dosis creativiteit dit weldegelijk mogelijk is. Denk over je fiets als een leuk gedeelte van je interieur: hang hem aan de muur, of gebruik het om dingen aan op te hangen! Wanneer je je fiets nodig hebt, is deze elk moment binnen handbereik. Door je fiets bij jou binnen neer te zetten, weet je zeker dat deze geen schade van vreemdelingen oploopt, of wordt gestolen.

2. Draag een helm!

Een groot verschil tussen Nederland en de rest van de wereld is het feit dat we geen helmen dragen. In Nederland rust er bijna een taboe op het dragen van een helm, iets wat natuurlijk volstrekte onzin is. Een helm kan namelijk een harde klap opvangen, waardoor je fikse blessures kunt voorkomen. Als jij merkt dat je geen vertrouwen hebt in je medeverkeer, dan is een helm hier de perfecte oplossing voor. Wat maakt het uit wat mensen van je vinden als jij er zeker van bent dat je veilig de weg op kunt? 

3. Verzekeren!

Het maakt niet uit hoe voorzichtig je bent, een ongeluk zit in een klein hoekje. De kosten hiervoor kunnen hoog oplopen, waardoor een fietsverzekering afsluiten bij InShared een goed idee is. InShared heeft verschillende verzekeringen, voor verschillende situaties. Zo kun je hier je elektrische fiets verzekering afsluiten, maar zijn er ook veel mogelijkheden voor normale fietsen. Met een verzekering van InShared heb jij de financiële voet achter de deur om met een veilig gevoel over de straat te gaan. Gebeurt er wel iets, dan hoef je je in ieder geval geen zorgen over de kosten te maken!