Iedereen zal het wel gemerkt hebben, ook het afgelopen jaar is het weer in Nederland weer erg extreem. Als het regent kan de grond het regenwater nauwelijks aan en krijgen we continu te maken met wateroverlast. Maar wanneer het erg warm is, gaat alles snel kapot, omdat het echt te warm is. Het wordt overal erg warm en veel mensen willen dan airco in huis aan doen om het koeler te houden. Hierdoor kost het je weer extra veel stroom en dat is niet goed voor ons milieu. Daarom moeten we kijken wat we kunnen doen om zuiniger om te gaan met onze natuur. Een regenton kan hier een bijdrage aan leveren.

Als je op zoek bent naar een mooie regenton, kies jij dan voor de regenton hout? Hierdoor kun je het regenwater opvangen en dit later aan je planten geven als het wat droger is. Je hoeft dan geen leidingwater te pakken (regenwater kost je namelijk niets als je het zelf op hebt gevangen). Een goed moment om daarom hier ook in te investeren, want je hebt er erg veel aan en je tuin ook. 

Regentonnen in de tuin plaatsen

Mensen met een grotere tuin kunnen ook meerdere regentonnen plaatsen, dit is alleen maar gunstig! Zo kun je namelijk nog meer regenwater opvangen en later ook weer gebruiken. Je kunt er nooit teveel plaatsen! In de zomers kan het namelijk erg droog zijn en dan is het goed dat je gebruik kunt maken van dit regenwater. Voor je planten is het ook veel beter omdat het regenwater geen kalk bevat! Voor binnen zou je het regenwater uit de regenton ook kunnen gebruiken, je planten zullen dan extra genieten!  

Emmers nodig?

Heb je al gekeken bij de emmer met deksel 30 liters? Deze zijn ideaal om te gebruiken. Het zijn namelijk afsluitbare emmers en ze kunnen ook af worden gesloten met deksel voorzien van garantiesluiting. Een emmer kan zo afgevuld worden en ook verzegeld mee worden gegeven aan klanten. Ideaal om daar ook eens wat meer over te weten te komen! Je zou de emmers ook altijd kunnen gebruiken om het water uit je regenton te halen en dan aan de planten te geven. Een emmer is altijd een product wat je goed kunt gebruiken en wat altijd goed van pas gaat komen. Bekijk daarom goed wat jij nog kunt gebruiken voor in de tuin of voor andere doeleinden.