Hout is een materiaal dat makkelijk toe te passen is in verschillende interieurstijlen. Het geeft sfeer en warmte aan je ruimte en zorgt voor een natuurlijke touch. Ook duurzaamheid komt hierbij kijken. Dit is de laatste jaren ook steeds belangrijker geworden voor ons. Toch kan het best lastig zijn om dit op een goede manier te doen. Of je nou een traditionele uitstraling wilt creëren of juist een modern en strak design nastreeft, hout is altijd een goede optie. Hieronder vind je een aantal tips hoe jij de natuurlijke uitstraling van hout kan toepassen in jouw interieur.

Go all out

Hout in je interieur komt steeds meer voor. Het is daarom ook niet gek om er lekker mee uit te pakken. Er zijn verschillende mogelijkheden om dit op een stijlvolle en eigentijdse manier te doen. Dus ben jij niet bang om veel hout te gebruiken? Ga dan voor een mooie houten eettafel, eetkamerstoelen met houten onderstel en mooie houten kasten. Door subtiele accessoires toe te passen behoud je wel de rust in jouw woning en creëer je een warme en gezellige sfeer. 

Keep it natural

Wil je graag hout toepassen in jouw interieur, maar wil je niet dat het de overhand neemt? Kies dan voor houten accessoires. Dit zorgt ervoor dat je op een minimalistische manier toch de natuurlijke elementen kan laten terugkomen. Leuke kandelaars, dienbladen, spiegels of wanddecoratie zijn hier goede voorbeelden van. Maar ook een houten kapstok is een leuke optie. Kies voor een kapstok aan de muur voor in je hal of ga bijvoorbeeld voor een staande kapstok voor in jouw slaapkamer of badkamer. 

Keep it natural

Mix and match

Verschillende houtsoorten combineren zorgt voor een interessant en dynamisch interieur. Let er wel op dat de verschillende houtsoorten bij elkaar passen qua kleur en textuur. Zorg er ook voor dat je niet meer dan drie verschillende houtsoorten met elkaar combineert. Zo bewaar je de balans. DTP Home is het ideale merk om dit te realiseren. De ruime collectie meubels is gemaakt van natuurlijke materialen en stijlvolle vormen. Combineer bijvoorbeeld een leuke teakhouten salontafel met een TV-meubel of opbergkast voorzien van zwarte beits. 

Hout op de muur

Naast het toepassen van hout in je meubels en accessoires kan je er ook voor kiezen om hout op je muur te verwerken. Creëer een accentmuur van houten planken of houten wandbekleding. Dit zorgt ervoor dat het een echte eyecatcher is in jouw ruimte en het geeft een warme sfeer aan jouw interieur. 

Kortom genoeg manieren hoe jij hout kan toepassen in jouw interieur.