De tuin is een plek waar men tot rust komt en na een lange en hectische werkweek van het zonnige weekend geniet. Niet gek dus dat veel Nederlanders in de lente- en zomermaanden aandacht besteden aan het onderhoud en de uitstraling van hun tuin. Steeds meer mensen vinden het, naast het beschermen van het hout, ook belangrijk om met duurzame producten te schilderen. Je tuin onderhouden op een duurzame en goede manier doe je met beits. Een goede beits is niet alleen beter voor het milieu dan ouderwetse verfsystemen, maar geeft jouw tuinhout ook een langere levensduur en daarnaast ook een mooie look. Toch kan het voor veel mensen lastig zijn om de tuin te schilderen, want waar begin je? Je komt er achter in dit blog, lees verder voor de beste schilder tips and trics! 

Tuinhuis verven: Zo pak je dat aan!

Het beschermen van je tuinhuis tegen weer en wind lijkt misschien een lastige en tijdrovende klus, maar de tijd nemen om je tuinhuis te schilderen is het zeker waard. Begin altijd met het ontvetten van het hout, ongeacht of er al een verflaag op zit of niet; daarna kun je het hout schuren en afstoffen. Nu het tuinhuis klaar is om geschilderd te worden, sta je voor een keuze: welke beits of lak biedt jouw tuinhuis nu de beste bescherming en duurzaamheid? Voor optimale bescherming en duurzaamheid van het tuinhuis kies je een deels impregnerende beits zoals Koopmans Ecoleum. Deze beits, op basis van alkydhars en pure lijnolie, is niet alleen een duurzame maar ook een zeer sterke keuze: de beits gaat tot wel 6 jaar mee! Naast het schilderen van een tuinhuis is Koopmans Ecoleum ook uitermate geschikt voor het schilderen van onbehandeld ruw- of fijnbezaagd nieuw hout, verweerd geïmpregneerd tuinhout, verouderde en verpoederde Carbobruin- of Carbolineum Lagen en ongeschuurd verweerd hout.

Tuinhek schilderen, hoe doe ik dat?

Heb jij een oud en vergrijsd tuinhek in de tuin staan? Dan verdient deze een nieuwe stralende laag verf!  Het kan soms lastig zijn om de juiste verf te kiezen voor jouw tuinhek, je wilt immers niet ieder jaar met de kwast in de hand staan! Daarom is het verstandig om te kiezen voor een sterk product dat jaren meegaat en goed tegen weer wind en UV straling kan! Een goede optie hiervoor is de Koopmans Perkoleum, deze echte alles kunnende beits verzekert een mooi en strak eindresultaat! 

De tuin naar binnen halen!

Naast het buiten werken kun je de natuur uit de tuin natuurlijk ook naar binnen halen! Door binnen met groene tinten te werken geef jij jouw woning een natuurlijke en warme look. De natuur naar binnen halen is niet alleen mooi maar ook hartstikke gezond! Zo kun je met een beetje inspiratie de perfecte babykamer creëren voor jouw kleintje! Door de natuur naar binnen te halen, geef jij jouw interieur een veilige en warme uitstraling!