Een bank is altijd een dure aankoop, voor wat voor bank je ook kiest. Over het algemeen gaan ze gelukkig erg lang mee, maar uiteindelijk zijn ze een keer op. Maar wat doe je met je oude bank als je echt aan een nieuwe toe bent? Het is eigenlijk zonde om hem gewoon weg te gooien, vooral als hij eigenlijk nog wel prima zit. Daarnaast kost het afvoeren van een bank in de meeste gevallen behoorlijk wat geld. Hoe kun je ervoor zorgen dat jouw oude bank een tweede leven krijgt? Dat vertellen we je in dit artikel!
Prima bank voor een studentenkamer
Misschien is jouw oude bank voor jou niet meer bruikbaar, maar is hij wel nog geschikt voor een studentenkamer. Studenten die net uit huis gaan, zijn vaak niet zo kieskeurig als het om meubels gaat. Ze hebben het liefst goedkope meubels. Je kunt dus altijd proberen jouw oude bank voor een lage prijs te verkopen aan een student, of je kunt hem zelfs gratis weggeven, afhankelijk van de staat van de bank. Om te zorgen dat de bank er weer wat beter uitziet, kun je ervoor kiezen om er een bankhoes omheen te doen. Bankhoezen zijn er in alle kleuren en in verschillende materialen, zodat je ze kunt aanpassen op jouw bank. Met een bankhoes kun je ervoor zorgen dat eventuele vlekken en beschadigingen op de bank niet meer zichtbaar zijn, zodat deze weer hergebruikt kan worden. Je vindt een groot assortiment aan bankhoezen op webshops zoals https://bankhoezen.nl/.
Je bank laten stofferen
Als je een stoffen bank hebt, kun je deze opnieuw laten stofferen. Dit zorgt ervoor dat het materiaal er weer als nieuw uitziet. Een ideale manier om een bank die nog lekker zit, maar er niet meer mooi uitziet, een tweede leven te geven. Houd er wel rekening mee dat dit een week in beslag zou kunnen nemen, dus dat jij jouw bank wel even kwijt kunt zijn. Daarnaast kan het stofferen van een bank ook behoorlijk duur zijn, aangezien een stoffeerder wel zo’n 30 tot 40 euro per uur kost. Heb je een leren bank, dan is het ook mogelijk om deze opnieuw te laten bekleden met leer. Dit kost vaak nog wat meer geld dan het stofferen van een bank, aangezien leer een lastiger materiaal is om te bewerken.
Ikea hoezen laten maken
Ikea meubels zijn populair vanwege hun betaalbare prijs en strakke design. Echter, soms wil je graag een persoonlijk tintje geven aan je meubels. Gelukkig biedt Ikea de mogelijkheid om Ikea hoezen op maat te laten maken. In dit artikel zullen we bespreken hoe je dit kunt doen en wat de voordelen zijn.
Om te beginnen kun je bij Ikea terecht voor een breed scala aan stoffen. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren en materialen, zoals katoen, linnen en polyester. Deze stoffen zijn speciaal ontworpen om op Ikea meubels te passen en zijn van hoge kwaliteit.
Om een Ikea hoes op maat te laten maken, moet je naar de Ikea winkel gaan en een medewerker vragen om je te helpen. Zij kunnen je laten zien welke stoffen beschikbaar zijn en kunnen je adviseren over welke stof het beste past bij jouw interieur en meubels.
Vervolgens kun je aangeven welke afmetingen en specifieke details je wilt voor jouw hoes. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een op maat gemaakte hoes met een specifiek patroon of een afwijkende afmeting. Ikea zal jouw wensen vervolgens verwerken en de hoes op maat maken.
Naast Ikea zijn er ook andere partijen zoals Bemz die je hierbij kunnen helpen. Ze spelen goed in op de vraag van het personaliseren van Ikea hoezen en hebben hier een prachtig aanbod in! Bemz zorgt er daardoor voor dat je op een duurzame manier je bank een nieuwe look kan geven.
Onderdelen van je bank recyclen
Er zijn losse onderdelen van banken die je goed kunt recyclen. Heeft je bank metalen pootjes? Deze kun je recyclen, samen met andere metalen onderdelen van de bank, zoals schroeven. Breng de onderdelen gewoon naar een lokale schroothandelaar of naar de milieustraat. Daar worden de onderdelen omgesmolten en opnieuw gebruikt. Ook het stof van de bank of van de kussens kan in veel gevallen nog hergebruikt worden. Je kunt textiel vaak inleveren bij kledingcontainers, zodat het kan worden gebruikt om nieuwe producten te maken.