Met de aan populariteit winnende baard is iedere dag scheren voor veel mannen verleden tijd. Maar een baard zonder enige aandacht in het wilde weg laten groeien, is toch ook niet zo’n goed idee. Om er verzorgd uit te zien met een gezonde baard heeft die, net als je kapsel, baat bij het nodige onderhoud. 

Baard trimmen, vollere baard

Net als dat je haar gezonder en beter groeit als je het af en toe laat knippen, is een baard gezonder wanneer je de baard goed onderhoudt en er af en toe de trimmer op loslaat. Echt scheren hoef je een baard die je langer wil laten groeien dus niet, maar het trimmen zorgt er vooral voor dat de baard goed in model blijft. Doe je dit niet en laat je de baard z’n gang gaan, zul je zien dat het er nogal rommelig uit gaat zien. Dit komt omdat niet iedere haar even snel groeit, en er lengteverschil ontstaat tussen de haren in de baard.

Trim-tips

Een goed begin is het halve werk. Zorg daarom dat het haar van je baard gewassen en droog is. Daarna stel je het trimapparaat in op de juiste lengte en trim je hele baard. Houd hierbij de vorm van de baard goed in de gaten en trim tegen de haarrichting in. Wanneer je een mooie halslijn gecreëerd hebt, kun je de haren die buiten deze lijn scheren. Doe hetzelfde voor de baardlijn op je wangen. En vergeet natuurlijk ook je snor niet bij te werken!

Het juiste scheer- of trimapparaat

Wanneer je eenmaal voor die baard gekozen hebt, wil je natuurlijk ook een scheerapparaat dat prettig is in gebruik. Je kunt kiezen voor een apart trimapparaat, maar het is ook mogelijk een apparaat aan te schaffen die beide functies heeft. Op die manier kun je je baard trimmen, en haren die dan niet binnen jouw gecreëerde model vallen, meteen wegscheren.

FurDaddy

En als je dan toch met haar bezig bent… Hoewel je die zachte vacht van huisdieren níet wil trimmen, wil je wel af van die losse haren die in huis rondzweven, helemaal wanneer de zomerperiode aanbreekt. Veel kammen zal de uitval iets verminderen, maar wil je bijvoorbeeld katten- of hondenhaar verwijderen van stoffen bekleding, denk dan eens aan een apparaat zoals de ‘Fur Daddy’, waarmee je door middel van een triltechnologie zelfs hardnekking vastzittende haren loshaalt.